Μετρό Νίκαιας: Άνθρακες ο θησαυρός για τους εμπόρους της πόλης

Θλίψη και απογοήτευση έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο της ΝΙΚΑΙΑΣ και ειδικά σε όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται πλησίον του σταθμού του μετρό, η μηδενική κίνηση που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα και η οποία δεν προδικάζει τίποτα καλό για το μέλλον.

Όπως δήλωσαν στο Κανάλι Ένα 90.4 οι ίδιοι, η λειτουργία του σταθμού εδώ και οκτώ μήνες περίπου, αντί να φέρει την…άνοιξη στην περιοχή έφερε ακόμα μεγαλύτερη…νέκρα με αποτέλεσμα τα προβλήματα να γίνονται περισσότερο πιεστικά και η θηλειά να σφίγγει.

Εκεί που επι δέκα χρόνια περίπου έκαναν υπομονή γιατί η περιοχή επειδή ήταν το εργοτάξιο του μετρό ήταν αποκλεισμένη και δεν…πατούσε άνθρωπος, αναμένοντας να ρεφάρουν μόλις ανοίξει το μετρό με την κίνηση που υποτίθεται θα δημιουργούσε, τώρα βλέπουν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται γιατί η κίνηση όχι απλά δεν είναι η αναμενόμενη αλλά κατώτερη και από πριν!

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρεντη Γιώργος Ιωακειμίδης μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή Μένουμε Πειραιά, παραδέχθηκε την προβληματική εικόνα που υπάρχει και την απέδωσε στο γεγονός ότι σημείο αναφοράς για τη Νίκαια ήταν και παραμένει ο Πειραιάς, όποτε αφού το μετρό δεν έχει φθάσει ακόμα στο λιμάνι ή το Δημοτικό Θέατρο λογικο είναι να μην έχει κίνηση ο Σταθμός.

Οι Νικαιώτες, συνέχισε ο Δήμαρχος στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετακινούνται προς τον Πειραιά, όποτε είναι φυσικό να μην έχει κίνηση ο σταθμός γιατί στην Αθήνα πάνε ελάχιστοι. Όταν ανοίξει ο Πειραιάς θα έχουμε θεαματική αύξηση της κίνησης.

Κάποιοι άλλοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν είναι αυτή η αιτία και πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οφείλεται στο ότι η Νίκαια παραμένει υποβαθμισμένη γιατί δεν έγιναν προσπάθειες για την ανάπτυξή της, δεν δημιουργήθηκε κάποια ισχυρή αγορά ή κάποιοι χώροι που θα… τραβούσαν τον κόσμο όπως συνέβη με τον Κορυδαλλό.

Το τι συμβαίνει και σε τι οφείλεται η υποτονική κίνηση του μετρό στη Νίκαια, που είναι από τις χαμηλότερες στο λεκανοπέδιο την στιγμή που όπου πήγε το Μετρό υπήρξε πραγματική φυγή προς τα εμπρός, θα φανεί του χρόνου που θα ολοκληρωθεί η επέκταση του μετρό στον Πειραιά. Μέχρι τότε κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο υποθέσεις…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Σαλαμίνας: Δημοψήφισμα για την υποθαλάσσια σύζευξη με το Πέραμα

Της Γιώτας Φλώρου… Τη διένεργεια άτυπου τοπικού δημοψηφίσματος στις 20 Μαρτίου σχετικά με το έργο της υποθαλάσσιας σύζευξης μεταξύ Σαλαμίνας – Περάματος αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, μετά από πρόταση της δημάρχου Ισιδώρας Νάννου. «Η δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να εκφραστεί για ένα έργο[…]

Περισσότερα »

Προκήρυξη διαγωνισμού για το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού στον Πόρο

Καίρια θέματα που αφορούν έργα στο Δήμο Πόρου συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, του Αντιδημάρχου Γεώργιου Κουτουζή, υπηρεσιακών παραγόντων αμφοτέρων της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου και μελετητών. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *