Μιχάλαρος: Η οικονομία θα ζήσει με μεταρρυθμίσεις κι όχι από τις συντάξεις

Ουσιαστικές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις απαιτεί η ελληνική αγορά ώστε να ξεπεραστεί η ύφεση, η αναδουλειά και η ανεργία. Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ανδριανός Μιχάλαρος με παρέμβασή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» του “Kontra Channel” για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικώς με την καταβολή των αναδρομικών προς τους συνταξιούχους.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ υπογράμμισε ότι περί τα 900 εκατομμύρια από αυτά τα αναδρομικά θα πέσουν στην αγορά ωστόσο δεν θα φτάσουν και δεν θα επιλύσουν κάποιο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή.

«Χρειάζονται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όχι στην αγορά, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της Οικονομίας. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η ύφεση ύστερα από τη δεκαετή κρίση. Ο κορωνοίός δεν ήταν το μείζον πρόβλημα. Για εμάς συνεχίζεται η κρίση και δεν έχει αλλάξει κάτι», τόνισε.

Ο κ. Μιχάλαρος σημείωσε ότι δεν χρειάζεται μόνο να γίνονται επικλήσεις για ξένες επενδύσεις, όσο θεωρείται βασική απαίτηση όλων να δημιουργηθούν κίνητρα κι ένα ρεαλιστικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων από την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να αντιληφθεί ο κρατικός μηχανισμός πως δεν υπάρχει εξειδικευμένο εργατικό και τεχνικό προσωπικό, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμη.

Όσον αφορά στο θέμα των αναδρομικών, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ χαρακτήρισε πολύ σημαντική ενέργεια που ανακουφίζει κατηγορίες συνταξιούχων οι οποίες επλήγησαν από την κρίση. Ωστόσο, «δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι η Οικονομία θα ζήσει από τις συντάξεις. Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, όταν η Ελλάδα θα έπρεπε να καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης;», σχολίασε.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο νομικός – εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος και ο φοροτεχνικός κ. Στάθης Βελισσαράκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα αναμένεται η απάντηση στους εκβιασμούς του ESM

Σήμερα αναμένεται να στείλει τις απαντήσεις που ζητούν οι Eυρωπαίοι εταίροι μας, για να αποφασίσουν την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμών μέτρων για το χρέος, κάτι που θα γίνει νωρίτερα από τις αρχές του 2017. Η διήμερη αναμονή και οι εσωτερικές διαβουλεύσεις, είχαν ως στόχο να αποφύγει να απαντήσει και να υπογράψει[…]

Περισσότερα »

Στο νόμο «Κατσέλη» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ταμεία

Με την τροπολογία διευρύνονται σημαντικά οι δυνατότητες που προσφέρει στους δανειολήπτες ο γνωστός ως «νόμος Κατσέλη», για την δικαστική διευθέτηση δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επίσης, προβλέπεται ότι στο πεδίο εφαρμογής του νόμου εμπίπτουν πλέον το σύνολο των οφειλών φυσικών προσώπων που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *