Μιχάλαρος: Η οικονομία θα ζήσει με μεταρρυθμίσεις κι όχι από τις συντάξεις

Ουσιαστικές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις απαιτεί η ελληνική αγορά ώστε να ξεπεραστεί η ύφεση, η αναδουλειά και η ανεργία. Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ανδριανός Μιχάλαρος με παρέμβασή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» του “Kontra Channel” για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικώς με την καταβολή των αναδρομικών προς τους συνταξιούχους.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ υπογράμμισε ότι περί τα 900 εκατομμύρια από αυτά τα αναδρομικά θα πέσουν στην αγορά ωστόσο δεν θα φτάσουν και δεν θα επιλύσουν κάποιο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή.

«Χρειάζονται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όχι στην αγορά, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της Οικονομίας. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η ύφεση ύστερα από τη δεκαετή κρίση. Ο κορωνοίός δεν ήταν το μείζον πρόβλημα. Για εμάς συνεχίζεται η κρίση και δεν έχει αλλάξει κάτι», τόνισε.

Ο κ. Μιχάλαρος σημείωσε ότι δεν χρειάζεται μόνο να γίνονται επικλήσεις για ξένες επενδύσεις, όσο θεωρείται βασική απαίτηση όλων να δημιουργηθούν κίνητρα κι ένα ρεαλιστικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων από την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να αντιληφθεί ο κρατικός μηχανισμός πως δεν υπάρχει εξειδικευμένο εργατικό και τεχνικό προσωπικό, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμη.

Όσον αφορά στο θέμα των αναδρομικών, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ χαρακτήρισε πολύ σημαντική ενέργεια που ανακουφίζει κατηγορίες συνταξιούχων οι οποίες επλήγησαν από την κρίση. Ωστόσο, «δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι η Οικονομία θα ζήσει από τις συντάξεις. Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, όταν η Ελλάδα θα έπρεπε να καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης;», σχολίασε.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο νομικός – εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος και ο φοροτεχνικός κ. Στάθης Βελισσαράκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς

Σε συγκλίσεις με τους θεσμούς σε θέματα όπως ο εισπρακτικός στόχος για τον ΦΠΑ, η εταιρική φορολόγηση, αλλά και η φορολόγηση της ναυτιλίας οδηγεί η αναθεωρημένη ελληνική πρόταση που κατατέθηκε χθες σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, αλλά δεν συζητήθηκε τελικά στο Eurogroup. Πάντως, παραμένουν αποκλίσεις σε ζητήματα σχετικά με τον[…]

Περισσότερα »

«Η Ελλάδα είναι χώρα για να την εμπιστεύεσαι»

Επίθεση… φιλίας από τον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος, μιλώντας με δημοσιογράφους, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία θα γυρίσει σελίδα τα επόμενα χρόνια. Σημείωσε, ακόμη, ότι το ΔΝΤ πρέπει να έχει αποφασίσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ξεθάρισε ότι «κανείς δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα». «Η 24 Μαϊου ήταν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *