Microsoft: Απέκτησε το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia

Η Microsoft Corp ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia. Η εξαγορά έχει εγκριθεί από τους μετόχους της Nokia και από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς σηματοδοτεί το ξεκίνημα της ένωσης αυτών των δύο οργανισμών, σαν μία ομάδα.

«Σήμερα καλωσορίζουμε το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia στην οικογένειά μας. Οι δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας που παρέχει, θα συμβάλουν σημαντικά στο μετασχηματισμό μας», δήλωσε ο CEO της Microsoft Satya Nadella. «Μαζί με τους συνεργάτες μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην ταχύτερη προώθηση της καινοτομίας, στον σημερινό κόσμο όπου πρωτοστατούν η φορητότητα και οι υπηρεσίες cloud».

Ο πρώην πρόεδρος της Nokia Stephen Elop, θα αναφέρεται στον Nadella και θα λειτουργεί ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Devices Group, έχοντας την εποπτεία μιας ευρύτερης γκάμας συσκευών που περιλαμβάνει Lumia smartphones και tablets, κινητά τηλέφωνα Nokia, κονσόλες Xbox, Surface, προϊόντα Perceptive Pixel (PPI), καθώς και αξεσουάρ. Η Microsoft καλωσορίζει προσωπικό, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο σε περισσότερες από 130 τοποθεσίες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών εργοστάσιων που σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, κατασκευάζουν, προωθούν και πωλούν ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων έξυπνων συσκευών, κινητών τηλεφώνων και υπηρεσιών. Ως μέρος της συνεργασίας, η Microsoft θα τιμήσει όλες τις υπάρχουσες εγγυήσεις των πελατών της Nokia για τις υπάρχουσες συσκευές.

Τα Windows Phone αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα στην αγορά των smartphone, και το χαρτοφυλάκιο των βραβευμένων συσκευών συνεχίζει να επεκτείνεται. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την IDC, τα Windows Phone ενίσχυσαν τη θέση τους ανάμεσα στα τρία κορυφαία λειτουργικά συστήματα για smartphone και ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μεταξύ των κορυφαίων λειτουργικών συστημάτων, με αύξηση 91 τοις εκατό από έτος σε έτος.

Επιπλέον, με τον τομέα κινητών τηλεφώνων της Nokia, η Microsoft θα στοχεύσει στην αγορά προσιτών κινητών συσκευών, κάτι που εκτιμάται ως μια ευκαιρία 50 δισ. δολαρίων ετησίως, προσφέροντας έτσι την πρώτη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας στο επόμενο ένα δισεκατομμύριο άτομα, ενώ ταυτόχρονα εισάγει τις υπηρεσίες της Microsoft σε νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεπερνούν το 1 δισ. οι ενεργοί χρήστες συσκευών AndroidOS

Του Γιάννη Δημητρίου… Στο κλείσιμο του συνεδρίου GoogleI/O 2014 παρουσιάστηκαν ορισμένα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία για το AndroidOS καθώς και το projectAndroidOne, την προσπάθεια δηλαδή της εταιρείας να φτάσει τα επόμενα 5 δισ. ανθρώπων που δεν έχουν στην κατοχή τους smartphone. 1 δισ. ενεργοί χρήστες συσκευών AndroidOS (ανά μήνα) Στέλνουν 20[…]

Περισσότερα »

HP: Ανέπτυξε το δικό της smart watch με τη βοήθεια σχεδιαστών μόδας

Οι κριτικές ειδικών και οι καταναλωτές εκθειάζουν το Motorola Moto 360 λόγω του ότι ο σχεδιασμός του διαφεύγει των όσων επιτάσσουν οι σχεδιαστές για τα συγκεκριμένα gadget, θυμίζει πολύ τα συμβατικά και κλασσικά ρολόγια και φαίνεται πως αυτό αρέσει στον κόσμο, το προτιμούν με αυτήν την εξωτερική του «διακόσμηση». Για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *