Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικρά κι ενδιαφέροντα από το Δημοτικό Συμβούλιο

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αλλάζει, επιτέλους, κτίριο το 50ό Δημοτικό Σχολείο που από το 1999 στεγάζεται σε προ κατ οίκημα στην Πηγάδα. Όπως ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας Σίσσυ Αλυγιζάκη ,έχει έρθει σε συμφωνία με την ΚΤΥΠ, τον παλαιό ΟΣΚ δηλαδή, για να μεταφερθεί στο κτίριο που χρησιμοποιούσε μέχρι το 2010 το 55ο Δημοτικό και από τότε είναι εγκαταλειμμένο. Η ΚΤΥΠ παραχωρεί στον Δήμο το κτίριο για 15 χρόνια ,με την ελπίδα στο διάστημα αυτό να έχει γίνει νέο κτίριο για το 50ο Δημοτικό. Βέβαια πριν μεταφερθεί εκεί το σχολείο, το κτίριο θα ανακαινισθεί ριζικά .Όπως είπε η αντιδήμαρχος στόχος είναι από τη σεζόν 2022-2023 να μπορεί να στεγάζεται εκεί το σχολείο της Πηγάδας.

Να σημειώσουμε ότι το κτίριο αυτό διαθέτει 10 αίθουσες ,ημιυπόγειο χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και αυλή 260 τετραγωνικών μέτρων.

Ένα μαγαζί με …βαρύ όνομα και μεγάλη ιστορία πνέει τα λοίσθια. Πρόκειται για το κατάστημα νεωτερισμών του Ανδριανόπουλου, που βρίσκεται κάτω από την Ιωνιδειο και ανήκει στο Δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κυρήξει έκπτωτο τον υπεύθυνο της επιχείρησης γιατί τα νοίκια που οφείλει έχουν φθάσει αισίως το 1,4 εκατ ευρώ περίπου και παρ” όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει κατά καιρούς δεν μπόρεσε να τις καλύψει. Έτσι ο Δήμος υποχρεώθηκε να καταγγείλει την σύμβαση μίσθωσης που είχε μαζί του γιατί διαφορετικά κινδύνευε να κατηγορηθεί για απιστία επειδή δεν εισέπραττε τα ενοίκια. Τώρα το κατάστημα θα πρέπει να αδειάσει για να γίνει διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί άλλος ενοικιαστής.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα μπορούν να καταβάλλουν την προκαταβολή για το τρέχον έτος όσοι έχουν άδεια για υπαίθριο εμπόριο στον Πειραιά, ενώ η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δοθείς που θα κ καταβληθούν στις 30 Σεπτέμβρη,29 Οκτώβρη και 30 Νοέμβρη. Η ρύθμιση αυτή έγινε για να διευκολυνθούν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες που υπέστησαν τα πάνδεινα φέτος ,αφού δεν δούλεψαν παρά ελάχιστα λόγω COVID-19.

Είκοσι παραστάσεις στον θεατρικό πολυχώρο ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ θα δώσει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Θέατρο,11 τον έναν μήνα και 9 τον άλλον. Ο χώρος αυτός βρίσκεται επι της Πειραιώς απέναντι από το Leroy και επειδή βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πειραιά ,τυπικά ενημερώνεται και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απίστευτες φθορές σημειώνονται καθημερινά σε δημόσιους χώρους της πόλης,είτε είναι Παιδικές Χαρές ,είτε πλαζ,είτε πλατείες.Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ο Δήμος δεν μπορεί πλέον να μένει απαθής.Ήδη το Μικρολίμανο φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από την Δημοτική Αστυνομία αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε κάθε σημείο δημοτικοί αστυνομικοί γιατί ο Πειραιάς δεν διαθέτει τόσους. Ο Γ. Μώραλης πάντως είπε ότι με κάποιον τρόπο λύση θα βρεθεί.Γιατί το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί.

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου ,με βάση την οποία γίνονται οι εργασίες στο Χάι Λάιφ, κατέθεσε στο ΣΤΕ αντιπροσωπεία του συνδυασμού Πειραιάς για όλους. Όπως είπε η σύμβουλος του συνδυασμού Βάνα Μελά που ως δικηγόρος συνέταξε με την άλλη σύμβουλο του συνδυασμού Μ.Σταθάκη που είναι κι αυτή δικηγόρος την σχετική αίτηση, στόχος είναι να ακυρωθεί η αποφαση για να κριθεί παράνομη η άδεια που έχει βγάλει ο νέος ιδιοκτήτης του κτιρίου, ώστε να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες και να διασωθεί η κεντρική σκηνή

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες: