Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικρά με ενδιαφέρον

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Του Νίκου Παρασκευά

Δικαίωση για τον κοινό αγώνα των δημάρχων του Πειραιά που εδώ και 7 περίπου χρόνια είχαν ενωθεί και είχαν συναποφασίσει την δημιουργία ενιαίου μετώπου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αποτελεί η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που καθορίζει την δημιουργία  Κέντρων  Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Γραμματικό για τον Βόρειο Τομέα, στη Φυλή για τον Κεντρικό και στο Σχιστο για τους Δήμους του Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε πως το Σχιστό θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους Δήμους του Πειραιά και ενδεχομένως τη Σαλαμίνα και κάποια νησιά του Σαρωνικού αλλά  κανέναν άλλον. Κατα συνέπεια το πάγιο αίτημα των Δημάρχων του Πειραιά για για αποκλειστικά  δικό τους ΚΔΑ στο Σχιστό ικανοποιείται. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά όλοι οι Δήμαρχοι έχουν εκφραστεί θετικά εκτός του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου ο οποίος έχει επιφυλάξεις επειδή δεν καθορίστηκε χώρος για ΚΔΑ του Νότιου Τομέα και ανησυχεί μήπως…φορτώσουν στο τέλος τα απορρίμματα  και του τομέα αυτού στο Σχιστό.

Κόλλησε πάλι το θέμα της απόκτησης από τον Δήμο του οικοπέδου Μελετοπούλου που βρίσκεται στο Φάληρο και επί σειρά ετών φιλοξενούσε το λούνα παρκ Δελφινακια. Ολοι οι ιδιοκτήτες έχουν βρεθεί και έχουν συμφωνήσει. Τελευταιοι  ήταν ο Ερυθρός Σταύρος και το νοσοκομείο  Σωτηρία. Το ΔΣ του Σωτηρία, όπως είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες, συνεδρίασε και έδωσε την συγκατάθεσή του για την πώληση. Ομως ο ΕΕΣ δεν μπορεί να αποφασίσει σχετικά γιατί έχει προσωρινή Διοίκηση και δεν  μπορεί να πάρει τέτοιου είδους απόφαση. Πότε  μέχρι να αποκτήσει μόνιμη Διοίκηση  ο Ερυθρός Σταυρός το θέμα θα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση να δημιουργηθεί πίστα scate στην πλατεία Αλληλεγγύης πάνω από το πάρκινγκ του Δήμου. Ομως οι κάτοικοι των σπιτιών γύρω από την πλατεία αντιδρούν γιατί θα ..χάσουν την ησυχία τους. Ο Δήμαρχος Πειραιά  ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σίγουρα δεν
μπορεί να είναι όλοι ικανοποιημένοι από μια δράση του Δήμου. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που χάνουν τη βολή τους η την ησυχία τους σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όλοι πρέπει να κοιτάμε το σύνολο και όχι μόνο τον εαυτό μας. Πάντα φροντίζουμε να έχουμε τα λιγότερα παράπονα και να τους ικανοποιούμε όλους αλλά αυτό δεν γίνεται σε όλους τις περιπτώσεις, είπε ο κ. Μώραλης. Είναι αδύνατον να γίνεται πάντα. Αν δεν γίνει η πίστα του scate εδώ πού θα γίνει; Αν δεν γίνει κάπου, θα συνεχίζουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν ως πίστα το προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου και  να απειλείται με ανεπανόρθωτη καταστροφή. Αυτό θέλουμε;
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς για Όλους Νίκος Μπελαβιλας είπε ότι ίσως βρεθεί η λύση με την αξιοποίηση του οικοπέδου του ΕΦΚΑ που βρίσκεται απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη, το γνωστό νεοκλασικό αριστούργημα που στεγαζόταν το παλιό Ταχυδρομείο. Το οικόπεδο αυτό είναι για πολλά χρόνια αναξιοποίητο και την τελευταία δεκαετία υπέχει  θέση πάρκου, αλλά αν γίνει μια διαπραγμάτευση με την ιδιοκτησία μπορεί να βρεθεί κάποια λύση. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, οπότε δεν αποκλείεται  να υπάρξει αποτέλεσμα. Για να δούμε….
Υπάρχει σκέψη να απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο Μικρολίμανο τα Σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών για να μην ενοχλούν τους θαμώνες των καταστημάτων αλλά και όσους κάνουν βόλτες στην παραλία που τις μέρες αυτές κατά την θερινή περίοδο είναι πάρα πολλοί.
Αυτή είναι μια παράμετρος που εξετάζει πολύ σοβαρά η Δημοτική Αρχή για να κάνει ακόμα πιο ελκυστική τη γωνιά  αυτή της πόλης και να εκτοξεύσει την επισκεψιμότητα της.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες: