Μικρασιάτες: Ο Κουρουμπλής να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα.

Σε τηλεοπτική συζήτηση για το μεταναστευτικό, στο κανάλι KONTRA και στην εκπομπή “WESTERN” του Πάνου Παναγιωτόπουλου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής».

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας των Μικρασιατών

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωση της κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας την δήλωση του “απαράδεκτη, ανιστόρητη και προσβλητική”.

Η ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος χαρακτηρίζει απαράδεκτη, ανιστόρητη και προσβλητική τη δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή περί λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα, των αειμνήστων Ελλήνων και Ορθοδόξων Χριστιανών προγόνων μας.

Η ΟΠΣΕ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία παράθεσης επιχειρημάτων και ιστορικών στοιχείων για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και τον τρόπο που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου λάθους του για τη …σύγκριση που επιχείρησε, οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα εκατομμύρια των απογόνων προσφύγων στην Ελλάδα.

Το ΔΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη μέρα του διαλόγου για τα εργασιακά

Αυτή την ώρα η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά, η πρώτη μετά τις πρόσφατες εκλογές. Αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ενώ δεν περιλαμβάνεται το χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού το οποίο θα ρυθμιστεί το αμέσως επόμενο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *