Το μήνυμα του Παυλόπουλου στην Τουρκία από την Ψέριμο

«Το σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας είναι η σωστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικούς και ειρηνικούς λαούς», τόνισε από την ακριτική Ψέριμο, την οποία επισκέφθηκε για τον εορτασμό της 70ής επετείου της Ενσωμάτωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η δήλωσή του έγινε από το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού, στο οποίο ξεναγήθηκε και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Από την ακριτική Ψέριμο στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα στη γείτονα Τουρκία. Στέλνουμε το μήνυμα της ειλικρινούς φιλίας, της καλής γειτονίας, της συμπόρευσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και την καλούμε, μέσω της Ελλάδας, να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, όπως ταιριάζει στον λαό της και όπως ταιριάζει στη Δημοκρατία της. Ταυτοχρόνως, όμως, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο στο σύνολό τους. Ιδίως τη Συνθήκη της Λωζάννης, την κυριαρχία, τα σύνορα και, βεβαίως, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, που είναι ταυτοχρόνως -αφού η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- σύνορα, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Χρόνια πολλά για την ημέρα και το τονίζω -για μία ακόμη φορά- σύμβολο της φιλίας μας είναι η ειλικρινής εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικούς και ειρηνικούς λαούς», πρόσθεσε.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε, επίσης, τον οικισμό της Ψερίμου, όπου ενημερώθηκε από τους κατοίκους του μικρού νησιού για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: CNN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλ. Τσίπρας για Αναθεώρηση: Ενισχύεται το κοινωνικό κράτος και η δημοκρατία

«Με τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση ενισχύεται το Κοινωνικό κράτος, η Λαϊκή αντιπροσώπευση και η Δημοκρατία, ενώ επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δημοσιεύει σχετικό βίντεο, στο οποίο πανεπιστημιακοί αναφέρονται στις συνταγματικές αλλαγές που[…]

Περισσότερα »

Αμανατίδης: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

«Η Ελλάδα μια από εκείνες τις χώρες που εγγυάται την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο ρόλος μας αυτός, ωστόσο, ως νησίδα σταθερότητας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μας οδηγεί στο να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς ο υφυπουργός Εξωτερικών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *