Μειωμένες νέες τιμές εισιτηρίων εντός αστικών του ΟΑΣΘ

Από σήμερα Τετάρτη το εισιτήριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι ένα ευρώ εντός αστικού και όχι 1,10 ευρώ, όπως ίσχυε. Τα μηχανήματα θα δίνουν μόνο εισιτήρια των πενήντα λεπτών, του ενός και δύο ευρώ, όπως είχε δηλώσει ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm.

Ο κ. Παναγιωτίδης είπε ότι “για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι πολίτες μπορούν να προβαίνουν στον εφοδιασμό τους με προτυπωμένα εισιτήρια, από τα 1.000 καταστήματα πώλησης εισιτηρίων και από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ”.

Οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών

Οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών παραμένουν στην ίδια τιμή. Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 30,00 ευρώ, η κανονική και 15 ευρώ η μειωμένη. Τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στην τιμή των 86,00 ευρώ η κανονική και 43 ευρώ η μειωμένη. Εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 150 ευρώ η κανονική και 75 ευρώ η μειωμένη. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 320,00 ευρώ η κανονική και 165 ευρώ η μειωμένη.

Δικαιούμενοι μειωμένου κομίστρου είναι παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται φοιτητές της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επίδειξη πάσο, σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και πάσο, φοιτητές-σπουδαστές δημόσιων σχολών αρμοδιότητας υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).

Μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται πολύτεκνοι με την επίδειξη του βιβλιαρίου πολυτέκνων, ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη του Δελτίου Πολιτικού Αναπήρου χορηγούμενου από τις Υπηρεσίες των Περιφερειών.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με την με αριθ. Α οικ.45788/ 3552/2014 κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, (Φ.Ε.Κ. 2283/2014) όπως τροποποιήθηκε με την με αριθ. Α οικ.70061/3873/2017 κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (Φ.Ε.Κ. 3958/2017),

οι τιμές κομίστρου στον Ο.Α.Σ.Θ. έχουν ώς εξής:

ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗΣ

Ισχύει ΜΟΝΟ για μία (1) μετακίνηση ΚΑΝΟΝΙΚΟ Εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ 1,00

ΜΕΙΩΜΕΝΟ Εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ 0,50

Τα προτυπωμένα εισιτήρια μίας μόνο μετακίνησης πωλούνται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και από 1000 καταστήματα πώλησης ή εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα.

Ισχύουν για όλες τις λεωφορειακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. εκτός των γραμμών 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 2 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ /70′ ΩΡΑΣ

Iσχύει για δύο (2) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή εντός 70 λεπτών της ώρας

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

1,20

ΜΕΙΩΜΕΝΟ

0,60

Χρονικό εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ διάρκειας 70 λεπτών μειωμένο

Τα χρονικά εισιτήρια των δύο (2) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για 2 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή (εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ) μέσα σε 70 λεπτά της ώρας από την πρώτη επικύρωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 70 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής και την αποβίβαση του επιβάτη από το λεωφορείο.

Τα προτυπωμένα χρονικά εισιτήρια των δύο (2) μετακινήσεων πωλούνται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και από περίπου 1000 καταστήματα πώλησης.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 3 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ /90′ ΩΡΑΣ

Iσχύει για έως τρείς (3) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή εντός 90 λεπτών της ώρας

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

1,50

ΜΕΙΩΜΕΝΟ

0,80

Τα χρονικά εισιτήρια των τριών (3) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για έως 3 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή (εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ) μέσα σε 90 λεπτά της ώρας από την πρώτη επικύρωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 90 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής και την αποβίβαση του επιβάτη από το λεωφορείο.

Τα προτυπωμένα χρονικά εισιτήρια των τριών (3) μετακινήσεων πωλούνται μόνο από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 4 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ /120′ ΩΡΑΣ

Iσχύει για έως τέσσερις (4) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή εντός 120 λεπτών της ώρας

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

2,00

ΜΕΙΩΜΕΝΟ

1,00

Τα χρονικά εισιτήρια των τεσσάρων (4) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για έως 4 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή (εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ) μέσα σε 120 λεπτά της ώρας από την έκδοσή τους (αν εκδοθούν μέσα στα λεωφορεία) ή από την πρώτη επικύρωσή τους .

Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 120 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής και την αποβίβαση του επιβάτη από το λεωφορείο.

Τα εισιτήρια αυτά αποτελούν το νόμιμο και αποκλειστικό κόμιστρο των επιβατών που μετακινούνται με λεωφορεία της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. στο επαρχείο Λαγκαδά, εφόσον πραγματοποιούν τουλάχιστον μία (1) μετεπιβίβαση στο Λαγκαδά

Τα προτυπωμένα χρονικά εισιτήρια των τεσσάρων (4) μετακινήσεων πωλούνται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ ή εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ (ΓΡΑΜΜΗ 50) & ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΓΡΑΜΜΗ 78 & 78Ν)

Iσχύουν μόνον για μία (1) μετακίνηση

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

2,00

Εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ πολιτιστική γραμμή Νο 50 και Αεροδρομίου γραμμή Νο 78

ΜΕΙΩΜΕΝΟ

1,00

Εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ πολιτιστική γραμμή Νο 50 και Αεροδρομίου γραμμή Νο 78 (μειωμένο)

Τα εισιτήρια της Πολιτιστικής Γραμμής (50) και Αεροδρομίου Μακεδονίας (78 & 78Ν) ισχύουν μόνο για μία (1) μετακίνηση, που αφορούν αποκλειστικά στις γραμμές αυτές.

Τα εισιτήρια αυτά πωλούνται απο τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ., τους συνοδούς της Πολιτιστικής Γραμμής (50) ή εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα..

Επιπλέον στην Πολιτιστική γραμμή Νο 50 όπως και στη Γραμμή Αεροδρομίου 78 & 78Ν ισχύουν:

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών (κανονικές ή μειωμένες)

Κάρτες ελεύθερης μετακίνησης Α.με.Α.

Υπενθύμιση:Τα προτυπωμένα εισιτήρια τα επικυρώνετε στα εντός του λεωφορείου επικυρωτικά μηχανήματα, αμέσως μετά την επιβίβασή σας.

Επικουρικά και εφόσον, δεν έχετε στην κατοχή σας προτυπωμένα εισιτήρια, ο Ο.Α.Σ.Θ. διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο των 0,50, 1,00 και 2,00 από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EΒΕΠ: Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλες φορολογικές «εκπλήξεις»

Του Β. Κορκίδη… Τα τελευταία έξι χρόνια οι ελληνικές επιχειρήσεις μετρούν συνεχώς τις πληγές τους, με χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενοι να έχουν μείνει άνεργοι. Την ίδια στιγμή, ακόμη και οι υγιείς επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν σε πάγιες και διαρκείς[…]

Περισσότερα »

Αμετακίνητος για τους “αιώνιους” φοιτητές ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή, Μαίρης Πολλάλη, για τους «αιώνιους» φοιτητές και προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την επικείμενη διαγραφή τους από τις 31/8. «Στις 31 Αυγούστου του 2014 τελειώνει για κάποιους φοιτητές, η προθεσμία που είχαν για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *