Μείωση της ανεργίας στην Ιταλία

Στο 11,5% μειώθηκε το συνολικό ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, κατά στοιχεία του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat). Η μείωση ήταν 0,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο και 0,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016.

Η ανεργία των νέων (15-24 ετών) τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 35,2%, μειωμένη κατά 1,7% από τον Ιανουάριο και κατά 3,6% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων από το 2012.

Στην πραγματικότητα όμως, το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής υπογραμμίζει ότι έχει αυξηθεί επίσης ο αριθμός των πολιτών που έχουν πάψει, πλέον, να αναζητούν εργασία.

Κατά συνέπεια, το τελευταίο τετράμηνο ουσιαστικά το συνολικό ποσοστό των ανέργων έχει μείνει αμετάβλητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να φύγουν από την Τουρκία

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν “το ταχύτερο δυνατό”. Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από το “πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής στο αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει[…]

Περισσότερα »

Ο Ντ. Τραμπ καταδικάζει ένα «φρικτό πράγμα»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα ένα «φρικτό πράγμα», αναφερόμενος στην επίθεση που διαπράχθηκε σε ένα βαγόνι του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους. «Φρικτό, αυτό συμβαίνει στον κόσμο όλο, είναι ένα πράγμα απόλυτα φρικτό», είπε ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *