Μήπως να πούμε και κάτι ευχάριστο;

Του Νίκου Μπουρσινού

Και όμως υπάρχουν, που και που, ευχάριστα σ’ αυτή  τη χώρα!

Προέρχονται, κυριότατα, από τον χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Αν περιμέναμε από την πολιτική… σωθήκαμε!

Νταμπλ, λοιπόν, αφού ανακοινώθηκε ότι,   αφ’ ενός, ανοίγει στις 24 Φεβρουαρίου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αφ’ ετέρου, τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθούν -όπως ήταν προγραμματισμένο- την 25η Μαρτίου 2021, ημερομηνία  της 200ής επετείου της ελληνικής επανάστασης.

Δεν το λες και λίγο, όταν το σύνηθες είναι να περιμένουμε και να περιμένουμε, την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, σε όλα τα έργα ανεξαιρέτως.

Δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμα τα παραπάνω, αν δεν «τσοντάριζε» το κάτι τις του, το Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος. Και μπράβο του!

Για να μην πολυχαιρόμαστε, βέβαια, το ΕΜΣΤ  θα ανοίξει δοκιμαστικά και χωρίς εισιτήριο.

Το υπό διαμόρφωση νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης
Το υπό διαμόρφωση νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης

Ταυτοχρόνως, θα ανοίξει, το 2024, και το Μουσείο Ολοκαυτώματος  στη Θεσσαλονίκη, ένα όνειρο του Γιάννη Μπουτάρη, με την βοήθεια, πάντα, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Άλλο ένα θετικό, είναι η ανανέωση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη, ο οποίος είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι ευχάριστο, διότι ο κ. Κουμεντάκης κρίνεται ως απολύτως επιτυχημένος.  Αλλ’ αυτό, συχνά, δεν αποτελεί κριτήριο για την περαιτέρω πορεία κάποιου\ας εν Ελλάδι…

Ας μείνουμε, προς το παρόν, σ’ αυτά, προτού επανέλθουμε, αργότερα, στο πολύ ενδιαφέρον θέμα των δωρεών, συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και εν γένει των ζητημάτων που αφορούν χρηματική υποστήριξη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, διότι η υπόθεση έχει πολύ «ψωμί».

φωτό: facebook.com/nationalgalleryathens

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

A. Λοβέρδος: Κάποιοι στους αγώνες κρύφτηκαν

«Ηρωική στιγμή του ελληνικού λαού και των επαναστατημένων φοιτητών, που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους για ‘Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία’» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο. «Τα γεγονότα, το νόημα και τα μηνύματα του αγώνα εκείνου θυμόμαστε τώρα, που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *