Μήπως ξέρει ο Σόρος ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Χάρης Παυλίδης

Παλιά ιστορία για το «ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα». Από τότε που ελέχθη μέχρι σήμερα παραμένει μυστήριο. Ίσως γιατί κατά βάθος εμείς οι Έλληνες μας αρέσει να ζούμε με συνωμοσίες και ίντριγκες που εξάπτουν τη φαντασία.

Παρά ταύτα παραμένει αδιευκρίνιστο το «ποιος» και «μυστήριο» η χώρα. Μεταξύ μας και αυτός που το είπε έφυγε με την απορία, αν και κάτι περισσότερο θα γνώριζε μια και ο ίδιος κυβέρνησε σε δύσκολους καιρούς.

Τέλος πάντων, το ερώτημα υποβάλλεται κατά καιρούς με διαφορετική διατύπωση ώστε να πλανάται γενικώς και αορίστως η εντύπωση ότι αυτός που πραγματικά κυβερνάει τη χώρα δεν είναι αυτός που φαίνεται. Προσφάτως στο διαχρονικό αυτό ερώτημα ετέθη και μια επιπλέον παράμετρος, ενδιαφέρουσα υπό την έννοια ότι αυτός που βρίσκεται πίσω από εκείνον που τύποις κυβερνάει, «αγοράζει» μια κυβέρνηση για ώρα ανάγκης. Σε κάποιες περιπτώσεις και χώρες, σύμφωνα με όσους εντρυφούν στο θέμα και ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας, όπως καλή ώρα ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα.

O Σόρος έδωσε μερικές από τις οικονομίες του

Πριν από λίγες μέρες ο παραιτηθείς υπουργός επί των Εξωτερικών αποκάλυψε ότι εντός του υπουργικού συμβουλίου και παρουσία του πρωθυπουργού, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους! Για όσους δεν κατάλαβαν το υπονοούμενο, ο Πάνος Καμμένος διέκοψε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο Σόρος έδωσε μερικές από τις οικονομίες του που είχε στην άκρη, για να αγοράσει η κυβέρνηση της Αριστεράς πολιτικούς μιας άλλης χώρας. Ποια είναι αυτή, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να συναντήσει τη φαντασία του Πάνου Καμμένου.

Δεν ξέρω πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός, αλλά ο Νίκος Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι στον επιτιθέμενο υπουργό Άμυνας δεν απάντησε κανείς πλην του ιδίου. «Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός» είπε ο παραιτηθείς υπουργός. Μετά από αυτή την εξέλιξη και αφού ουδείς αντέδρασε ο Νίκος Κοτζιάς εξανέστη και όπως είπε στο Κρήτη TV: «… Σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω». Έφυγε λοιπόν, αλλά το ερώτημα έμεινε για απασχολήσει το προσεχές γεύμα του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στη Λέσχη Αξιωματικών.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα

Τώρα, βέβαια, δεν έχει καμία σημασία αν ο Σόρος γνωρίζει ότι έδωσε χρήματα και σε ποιον, αφού είναι γνωστό ότι αυτός πάει με όλα και παντού. Είναι κάτι σαν Coca Cola. Το γνωρίζει όμως ο Πάνος Καμμένος και αυτό φθάνει. Πέρα όμως από την αστεία- τρόπος του λέγειν- πλευρά του θέματος, η απάθεια με την οποία αντιμετώπισαν τα μέλη της κυβέρνησης το ζήτημα είναι ανησυχητική. Διότι αν ισχύουν όσα είπε ο Πάνος Καμμένος τότε γεννάται μείζον θέμα, το οποίο πέραν των πολιτικών προεκτάσεων, εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών. Αν δεν ισχύουν ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ενώ είχε κάθε λόγο να ζητήσει την παραίτηση του Πάνου Καμμένου.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα και πληρώνει για να αγοράζει πολιτικούς από άλλη χώρα. Και αυτό μπορεί να το πει μόνο ο Τζορτζ Σόρος. Αλήθεια δεν θα είχε πλάκα να παρέμβει στη κουβέντα που άνοιξε- και επισκιάστηκε από την υπόθεση Παπαντωνίου- και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον Πάνο Καμμένο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Κομισιόν ανοίγει το θέμα των Δωδεκανησιακών περιουσιών

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Το θέμα των περίφημων Δωδεκανησιακών περιουσιών ανοίγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Ο κ. Μαριάς υπέβαλε στις 9 Φεβρουαρίου γραπτή Ερώτηση στην Κομισιόν με την οποία ζητούσε την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο[…]

Περισσότερα »

Νέα σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου για τις κόκκινες γραμμές

Νέα σύσκεψη το αργότερο έως την Τρίτη, πριν από την έναρξη των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα έχουν οι κύριοι Σαμαράς – Βενιζέλος, προκειμένου να καθορίσουν τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων των δανειστών. «Ξεκινάμε καλά» αρκέστηκε να πει ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *