Μητσοτάκης από τη Λιβύη: Ζητάμε την ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου

Να ακυρωθούν τα παράνομα εγγράφα που παρουσιάστηκαν σαν διακρατικές συμφωνίες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης Abdul Hamid Dbebeh. Δηλώσεις από κοινού με τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης Abdul Hamid Dbebeh έκανε μετά τη συνάντηση που είχαν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα κυριότερα αποσπάσματα, ανέφερε:

«Προσβλέπουμε σε πλήρη αποκάσταση της ενεργειακής μας συνεργασίας με τη Λιβύη, άλλα και της συνεργασίας σε πεδία, όπως ο τουρισμός. Είναι παραδοσιακός ο δεσμός μας στην άμυνα και την ασφάλεια. Θυμίζουμε πως πάνω από 280 Λίβυοι αξιωματικοί έχουν αποφοιτήσει από σχολές ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Θεμέλιο της σχέσης μας πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας.

Γράφοντας την καινούρια σελίδα της κοινής μας διαδρομής, πρέπει να σβήσουμε τα λάθη της προηγούμενης.

Θέλουμε κι εμείς άμεση και πληρη αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων και την ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν σαν διακρατικές συμφωνίες, αλλά δεν έχουν καμία ισχύ.

Οι φίλοι της Λιβύης είναι δίπλα της και όχι μακριά της. Το πλησιέστερο σε αυτήν γεωγραφικό έδαφος είναι η Γαύδος και η Κρήτη. Χαιρετίζω τη διάθεσή σας να μπορούμε να συζητήσουμε απευθείας την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και να συνεχίσουμε συζήτηση που διεκόπη το 2010».

Πηγή: www.protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Μοσκοβισί: Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν

Ο Επ. Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.E. Πιερ Μοσκοβισί σε μήνυμα που έστειλε μέσω του Twitter μέσα από την αίθουσα όπου είναι σε εξέλιξη η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ για το θέμα του ελληνικου προγράμματος, άφησε να εννοηθεί ότι επιτελείται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. “Προχωράμε, προχωράμε, προχωράμε…” έγραψε στα γαλλικά ο Μοσκοβισί.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *