Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Αργότερα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα κάνω ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες» φέρεται να είπε σήμερα σε συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αντίθεση με όσα διέρρεαν το πρωί στελέχη του περιβάλλοντός του, που άφηναν να εννοηθεί ότι η Δευτέρα 22 Ιουνίου συγκέντρωνε  τις περισσότερες πιθανότητες για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, το γεγονός ότι οι αλλαγές σε αυτό χρειάζονται ακόμα χρόνο, προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα αρρυθμίας στην κυβέρνηση εν αναμονή της ημέρας του ανασχηματισμού, κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει αυτή η παρέμβαση του πρωθυπουργού, που παραπέμπει για το επόμενο διάστημα τις όποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες και προνήγγειλε χθες από το Ισραήλ σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους.

“Δυνατότητες ενίσχυσης των επιχειρηματικών δεσμών Ελλάδας-Ισραήλ”

Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη και τελευταία ημέρα επίσκεψής του στη χώρα.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η οποία, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην εμβάθυνση της σχέσης των δύο χωρών. Τόνισε την προοπτική ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας, αλλά και τους στενούς δεσμούς στον τομέα της ενέργειας, με επιστέγασμα τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού EastMed.

«Πρόκειται για έναν αγωγό ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, με τον οποίο η Ευρώπη θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα σημαντικά κοιτάσματα αερίου της Ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε παράλληλα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «ουσιαστικές δυνατότητες ενίσχυσης των επιχειρηματικών δεσμών» ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, τη στιγμή που η χώρα μας ακολουθεί ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες.

«Πολλές ισραηλινές εταιρείες επενδύουν ήδη στην Ελλάδα, ιδίως στον κλάδο των ακινήτων, αλλά υπάρχουν αρκετές άλλες πτυχές της συνεργασίας μας που μπορούν να ενδυναμωθούν περαιτέρω» είπε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες από το εξωτερικό, έχοντας εκπονήσει και εφαρμόσει πρωτόκολλα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία τους.

«Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ορίσαμε την 1η Αυγούστου ως μία ενδεικτική ημερομηνία, κατά την οποία θα επιτραπεί σε επισκέπτες από το Ισραήλ να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, και φυσικά να επιστρέψουν στο Ισραήλ χωρίς περιορισμούς. Σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των επισκεπτών που έρχονται στην Ελλάδα. Η ασφάλειά τους είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , , ,