Μητσοτάκης: Φορολογικά κίνητρα σε όσους επιστρέψουν στην Ελλάδα

Την παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων για όσους Έλληνες του εξωτερικού και πολίτες άλλων χωρών θα επιλέξουν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε όλο τον κόσμο.

«Η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει. Ίσως αλλάζει -τολμώ να πω- και πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμασταν ότι αυτό μπορούσε να συμβεί» τόνισε χαρακτηριστικά και ανέλυσε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιστροφή του brain drain, την προσέλκυση επενδύσεων και την πρόσκληση πολιτών ξένων χωρών για να εγκατασταθούν και να εργάζονται από την Ελλάδα, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα 7 χρόνια, είτε αν μεταφερθεί η θέση εργασίας στην Ελλάδα είτε αν οι ενδιαφερόμενοι εγκατασταθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως μισθωτοί σε άλλη επαγγελματική απασχόληση στην Ελλάδα.

«Είναι, πιστεύω, ένα σημαντικό κίνητρο για να μπορέσουμε αυτήν την κρίσιμη χρονιά -που πιστεύω ότι μετά την πανδημία του Covid θα κάνουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα- να προσελκύσουμε στην πατρίδα μας και ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο τόσο χρειαζόμαστε», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο προσωπικό του παράδειγμα και την απόφαση του ιδίου και της συζύγου του να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από κάποια χρόνια εργασίας και παραμονής στο εξωτερικό.

Στο κλείσιμο της συζήτησης, τόνισε μάλιστα ότι το οικονομικό κίνητρο από μόνο του δεν είναι ποτέ αρκετό για να πάρει κάποιος την απόφαση να επιστρέψει στη χώρα. «Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό το οποίο είπατε πολλοί από εσάς: οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας, εάν έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την κρίση, εάν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, εάν τελικά υπάρχει αξιοκρατία, ένα αποτελεσματικό κράτος και μία οικονομία η οποία μπορεί να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης από αυτές που προσφέρει σήμερα», ανέφερε.

 

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μύλος» τα κόμματα στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

«Μύλος» έγιναν τα κόμματα στην υπόθεση της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Στη ΝΔ έκαναν ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τους βουλευτές ελεύθερους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. «Εκφράζω ως εισηγήτρια τη βάση της ΝΔ, όταν έρθει η στιγμή ο καθένας θα εκφράσει ό,τι θέλει», είπε η εισηγήτρια του κόμματος Κατερίνα Μάρκου, ενώ και στη ΔΗΣΥ που[…]

Περισσότερα »

Κίνημα Αλλαγής: 10+1 σημεία για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα

Τα έντεκα σημεία για την επόμενη μέρα στη χώρα παρουσιάζει, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως μεγάλο μέρος της κοινωνίας εξακολουθεί να βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα, ωστόσο, η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη  στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τη μη επιστροφή της δεξιάς. «Αυτό το ρεύμα μπορεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *