Μητσοτάκης: Μας εμπιστεύονται οι αγορές – Γιατί όχι και οι εταίροι μας;

Συνεχείς επαφές έχει στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων στην Κύπρο Δημήτρη Συλλούρη, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ το μεσημέρι είδε διαδοχικά όλους τους αρχηγούς των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους κυπριακών συλλόγων.

Ερωτηθείς για το στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο πρωθυπουργός είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας..; Τα συγκεκριμένα πλεονάσματα αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών».

Επιπλέον, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε τα εξής: «Η επιδίωξή μου είναι να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Επίσης κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώρισε στο Νίκο Αναστασιάδη μια χειροποίητη ελληνική γραβάτα. «Είναι ένα δώρο με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης», αναφέρουν πηγές ότι είπε στον Κύπριο πρόεδρο. «Θα τη βάλω στη συλλογή μου», του απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thomas Cook: Αναστολή καταβολής ΦΠΑ για στήριξη συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

Αναστέλλεται έως την 31η Μαρτίου 2020 η καταβολή του ΦΠΑ που έχει βεβαιωθεί από χρεωστικές δηλώσεις με καταληκτική προθεσμία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου και την 31η Οκτωβρίου για τους υποκείμενους στον φόρο, συναλλασσομένους με την Thomas Cook.

Περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε κατά 3,4% ο τζίρος στο λιανεμπόριο

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τους Αναθεωρημένους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο η εξέλιξη των οποίων σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα, ως προς τον τυπικό μήνα, στοιχεία, έχει ως εξής: Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά το μήνα Μάρτιο 2014, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2013,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *