Μητσοτάκης: Μας εμπιστεύονται οι αγορές – Γιατί όχι και οι εταίροι μας;

Συνεχείς επαφές έχει στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων στην Κύπρο Δημήτρη Συλλούρη, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ το μεσημέρι είδε διαδοχικά όλους τους αρχηγούς των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους κυπριακών συλλόγων.

Ερωτηθείς για το στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο πρωθυπουργός είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας..; Τα συγκεκριμένα πλεονάσματα αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών».

Επιπλέον, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε τα εξής: «Η επιδίωξή μου είναι να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Επίσης κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώρισε στο Νίκο Αναστασιάδη μια χειροποίητη ελληνική γραβάτα. «Είναι ένα δώρο με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης», αναφέρουν πηγές ότι είπε στον Κύπριο πρόεδρο. «Θα τη βάλω στη συλλογή μου», του απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλεόνασμα 7,41 δισ. στον κρατικό προϋπολογισμό το 11μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 7,416 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός το 11μηνο φέτος έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 4,339 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,553 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού[…]

Περισσότερα »

Γιατί η κυβέρνηση στοχοποιεί ανοικτά το ΔΝΤ

Η αισιοδοξία για «αίσιο» τέλος στην πρώτη αξιολόγηση και οι ανησυχίες για τον τελικό λογαριασμό. Οι ημερομηνίες σταθμοί στη διαπραγμάτευση, ο ρόλος του ΔΝΤ και η ξαφνική «ευελιξία» Σόιμπλε. Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση το μαρτύριο της σταγόνας. Από την πορεία των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα, τις διαρροές από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *