Μητσοτάκης: Μας εμπιστεύονται οι αγορές – Γιατί όχι και οι εταίροι μας;

Συνεχείς επαφές έχει στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων στην Κύπρο Δημήτρη Συλλούρη, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ το μεσημέρι είδε διαδοχικά όλους τους αρχηγούς των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους κυπριακών συλλόγων.

Ερωτηθείς για το στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο πρωθυπουργός είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας..; Τα συγκεκριμένα πλεονάσματα αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών».

Επιπλέον, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε τα εξής: «Η επιδίωξή μου είναι να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Επίσης κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώρισε στο Νίκο Αναστασιάδη μια χειροποίητη ελληνική γραβάτα. «Είναι ένα δώρο με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης», αναφέρουν πηγές ότι είπε στον Κύπριο πρόεδρο. «Θα τη βάλω στη συλλογή μου», του απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

news247.gr

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καταιγίδα» επτά μέτρων αλλάζει το φορολογικό τοπίο

Επτά μέτρα που θα αλλάξουν ριζικά το φορολογικό περιβάλλον για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, αφού είναι πια και μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ κάποια αποτελούν εκκρεμότητες που θα έπρεπε να είχαν ήδη επιλυθεί, περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργείου Οικονομικών. Μέσα στις επόμενες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης και οι[…]

Περισσότερα »

Σε επτά δόσεις ο ενιαίος φόρος ακινήτων

Σε επτά δόσεις θα καταβληθεί τελικά ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η Ελληνική Στατιστική αρχή απάντησε στην κυβέρνηση ότι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ μπορούν να καταγραφούν δημοσιονομικά στο 2014 και συγκεκριμένα μέχρι και τον Μάρτιο του τρέχοντος. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν τη πρώτη δόση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *