Μητσοτάκης: Ο Πειραιάς γίνεται πόλος ανάπτυξης και ευημερίας

του Νίκου Παρασκευά

Το μέλλον ξεκίνησε για τον Πειραιά.

Η χθεσινή (16 Ιανουαρίου 2020) παρουσίαση στο Δημοτικό Θέατρο της ανάπλασης της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σηματοδοτεί  την αλλαγή σελίδας για την πόλη.

Ήδη, στην περιοχή η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει το δικό της κομμάτι με την εξαγορά και διαμόρφωση των κτηρίων της πρώην καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου, σε σύγχρονα, λειτουργικά και υψηλής ποιότητας κτήρια που στεγάζουν γραφεία και εργασιακούς χώρους.

Στο ένα κτήριο που έχει ήδη αποπερατωθεί εργάζονται 2500 άτομα, ενώ όταν τελειώσουν και τα άλλα, μόνο αυτά τα κτήρια θα φιλοξενούν 10000 κόσμου.

Κάτι που σημαίνει ότι η γειτονιά αυτή του Πειραιά, που επί χρόνια ήταν καταδικασμένη στο μαρασμό και στην αφάνεια, με κτήρια ερειπωμένα, κλειστά εργοστάσια, και εργαστήρια παρατημένα, με κακοτράχαλους δρόμους, και ανύπαρκτες υποδομές, θα αναγεννηθεί, θα ανακαινιστεί και θα γίνει μια ελκυστική περιοχή, πολυάνθρωπη, αναβαθμισμένη, και αποδοτική για την τοπική και εθνική οικονομία.

Δημιουργία χώρων πρασίνου

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την διαμόρφωση του χώρου που ήταν οι γραμμές των πρώην ΣΕΚ σε χώρο περιπάτου και πρασίνου, τη δημιουργία νέων οδοστρώσεων, δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, τοποθέτηση φανοστατών, θέσπιση περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών για τον πολίτη.

Η συμμαχία του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο έχει ήδη δρομολογηθεί και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται.   Οι επενδύσεις στον Πειραιά, αρχίζουν να αποδίδουν.   Η πόλη γυρίζει σελίδα.

Στην παρουσίαση του έργου που έγινε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είπε στην εισαγωγική ομιλία του ότι από το 2014 που ξεκίνησε την προσπάθειά του για να πάρει τα ηνία της πόλης είχε ξεκαθαρίσει ότι η ανάπτυξη του Πειραιά θα έρθει από την θάλασσα.  Αυτό, συνέχισε, είναι ήδη γεγονός.

Το λιμάνι είναι ο κράχτης των μεγάλων επενδύσεων, από τη θάλασσα έρχεται κάθε καλό για την πόλη.   Ο Γιάννης Μώραλης είπε ακόμα ότι η όψη του Πειραιά σύντομα θα αλλάξει.   Πέρα από το συγκεκριμένο έργο, ένα πλέγμα άλλων δραστηριοτήτων, όπως το Μετρό, το Τραμ, ο Πύργος, τα έργα του ΟΛΠ στο λιμάνι κλπ, θα σηματοδοτήσουν τη μεγάλη αλλαγή για τον Πειραιά και το ξεκίνημα της επόμενης μέρας.   Μιας μέρας λουσμένης στο φως της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε επίσης να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσουν τα έργα για το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και την Ιπποδάμεια Αγορά που είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη και να δοθεί βαρύτητα σε έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των Πειραιωτών.

“Επενδύσεις σαν την ανάπλαση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου έγιναν εν μέσω κρίσης”

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ανέλυσε την επενδυτική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, θα ενισχύει και θα διευκολύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ το Δημόσιο θα δημιουργεί με τις δικές του δυνατότητες ένα πλέγμα υποστήριξης όλων αυτών των ενεργειών.

Δεν είναι τυχαίο, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ότι επενδύσεις σαν την ανάπλαση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου έγιναν εν μέσω κρίσης.

Σαν να ήξεραν οι επενδυτές, είπε χαριτολογώντας, ότι θα έρθει στην εξουσία η κυβέρνησή μας για να συνδράμει το έργο τους.   Η επένδυση στον Αγ. Διονύσιο, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνδυασμό με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει, δημιουργούν ένα τόξο επικοινωνίας και ευημερίας ολόκληρου του νότιου μετώπου της Αττικής.

Αποτελούν μια τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα.  Αυτό ακριβώς είναι και το πλάνο μας όσο αφορά της επενδύσεις, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  Δηλαδή, η ισόρροπη ανάπτυξη σε κάθε περιοχή της χώρας, όπως γίνεται τώρα στην Αττική.

Σε κάθε μεγάλη επένδυση, όπως αυτή του Ελληνικού, θα στηρίζουμε και θα ενισχύουμε την ανάπτυξη παράπλευρων επενδυτικών πλάνων ώστε το αποτέλεσμα να είναι ισορροπημένο και μεγάλο σε κάθε περίπτωση.

Δουλεύουμε συνειδητά σε αυτό το πλαίσιο και προσπαθούμε να δώσουμε την δυνατότητα στους ιδιώτες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά.   Αυτό το επενδυτικό πλάνο απελευθερώνει αξία, δημιουργεί νέες δυνατότητες και προσελκύει ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση θα δώσει έμφαση και στις πράσινες επενδύσεις, εκείνες δηλαδή που θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον.  Θα στηρίξουμε, κατέληξε ο Πρωθυπουργός, κάθε πρωτοβουλία που θα αφήνει το δικό της αποτύπωμα σε κάθε περιοχή, γιατί έτσι η ανάπτυξη θα έχει στίγμα, αξία και ουσία.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

– Απίστευτα πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο όπου παρουσιάστηκε η ανάπλαση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου.   Εκτός από τον Πρωθυπουργό, ήταν οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, οι Δήμαρχοι Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Αντιπεριφερειάρχες, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων, επιχειρηματίες, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Πάνω από 500 άτομα, όλοι επώνυμοι, έδωσαν βροντερό παρόν σε μια εκδήλωση που είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Πειραιά.

– Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο λίγο πριν τις 7 το βράδυ μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε φτάσει η Υπουργός Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη.

Την εκδήλωση είχαν διοργανώσει οι επενδυτές που κάνουν τα έργα στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Παπαστράτου και δικό τους γραφείο είχε αναλάβει να στείλει τις προσκλήσεις.

Από παράλειψη του γραφείου αυτού δεν προσκλήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κάτι που ενόχλησε φανερά τον Δήμαρχο, που έλεγε ότι είναι αδιανόητο να μην έχει προσκληθεί ο συγκεκριμένος Υπουργός που είναι και Πειραιώτης.

– Τον Πρωθυπουργό και όλους τους καλεσμένους υποδεχόταν στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.   Ιδιαίτερα θερμή ήταν η χειραψία που αντάλλαξαν με τον κ. Μητσοτάκη, που όταν μπήκε καταχειροκροτήθηκε από όλους τα παριστάμενους.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, όπου χαιρέτησε όλους του παριστάμενους και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλη Μαρινάκη που καθόταν δίπλα του. Λίγα καθίσματα πιο πίσω από τον κ. Μαρινάκη, σε … απόσταση ασφαλείας διακρίναμε τον ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

– Σείστηκε από τα χειροκροτήματα το Δημοτικό Θέατρο, όταν ο κ. Μητσοτάκης πριν αρχίσει την ομιλία του είπε ότι αισθάνεται εξαιρετικά άνετα γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού αφού και ο ίδιος είναι οπαδός της πειραϊκής ομάδας.

– Νέο χειροκρότημα «εισέπραξε» ο Πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε ότι στο χώρο του λιμανιού, στο σημείο που σήμερα βρίσκεται το παλαιό κτήριο του σιλό, θα δημιουργηθεί το μοναδικό στην Ευρώπη Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, κάτι που όπως είπε θα γίνε πόλος έλξης για πολύ κόσμο που θα έρχεται στον Πειραιά, ειδικά για αυτόν το λόγο.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει να γίνονται παρεμβάσεις στα εγκαταλειμμένα κτήρια προκειμένου να αξιοποιούνται ή να υποστηλώνονται προκειμένου να μην είναι επικίνδυνα για να μην προξενήσουν ζημιές ή θύματα.

– Στην οικονομική διάσταση της αξιοποίησης των κτηρίων της πρώην Παπαστράτος στάθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλη, που είπε πως  αν αναλογιστούμε ότι 10000 άτομα θα έρχονται κάθε μέρα στην πόλη, πόσο ευεργετικά αποτελέσματα θα υπάρξουν, αφού αυτοί οι άνθρωποι θα θέλουν να φάνε, να διαμείνουν κάπου, να πάρουν ένα ποτό, καφέ κλπ.

Θα δημιουργηθεί στην περιοχή ένα ολόκληρο πλέγμα οικονομικών δραστηριοτήτων και θα αναπτυχθούν και παράπλευρες θέσεις εργασίας. Αυτό εννοούσαμε όταν λέγαμε προεκλογικά το 2014, ότι θα δημιουργήσουμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.   Δημιουργούμε το επενδυτικό πλαίσιο και οι επενδύσεις διαμορφώνουν το κλίμα για την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας.

 

Αποσπάσματα από τις ομιλίες

«Οι γειτονιές ξαναγεννιούνται, ανακτώντας την ασφάλειά τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του προγράμματος ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, στον Πειραιά. Το έργο αφορά τέσσερα μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα και θα συμβάλλει στην αισθητική και την οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η ανάπλαση θα εστιάσει στις παλιές εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος». Η ιδιαίτερη βιομηχανική αρχιτεκτονική θα διατηρηθεί στο εξωτερικό κέλυφος των κτηρίων, ενώ οι εσωτερικοί χώροι θα μετατραπούν σε σύγχρονο συγκρότημα στέγασης γραφείων, φιλικό προς το περιβάλλον, που εκτιμάται πως θα στεγάσει 10.000 εργαζόμενους. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα οικονομικό οικοσύστημα με αναπτυξιακή δυναμική. Οι ανανεωμένες μονάδες θα πλαισιωθούν από χώρους πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα έργα θα έχουν και οικιστική πτυχή, καθώς θα κατασκευαστούν 200 επιπλωμένα διαμερίσματα που θα διατεθούν προς ενοικίαση ή πώληση.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα, με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για μοντέλο που ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «υπόδειγμα συνεργασίας», προσθέτοντας πως η επένδυση των ιδιωτών ενισχύεται με υποδομές και δίκτυα που παρέχει η Περιφέρεια Αττικής ενώ το κεντρικό κράτος αίρει εμπόδια όπως η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες αδειοδοτήσεις, απελευθερώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αξία.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου αποτελεί το πρώτο βήμα σε μία ευρύτερη προσπάθεια αναμόρφωσης της ζώνης του Πειραιά, η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον επενδυτών. Σε συνδυασμό με την κατασκευή σταθμών Μετρό και της σύνδεσης με τη Βούλα μέσω Τραμ, δημιουργείται ένα τόξο παράκτιας ευημερίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε πως οι οργανωμένες αναπλάσεις θα αναπτυχθούν σύντομα και σε άλλες περιοχές, βάσει σχεδίου, με στόχο ο σχεδιασμός των χρήσεων γης να υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας το 55% έως το τέλος της τετραετίας. Αυτό, προσέθεσε, θα συνοδευτεί από κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό κτηρίων, μεταφορά συντελεστή δόμησης και νομοθετική ρύθμιση για την παρέμβαση σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως το μεράκι και το πάθος των επενδυτών που είδε στην περίπτωση ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου είναι ακριβώς τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη συνολική αλλαγή κλίματος στην χώρα και σε ολόκληρη την κοινωνία. «Αυτό είναι που θα μας επιτρέψει τελικά να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά ώστε τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες σε λίγα χρόνια να μην αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα στη χώρα μας».

Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η μεγάλη αστική ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου είναι μια παρέμβαση που έρχεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα μιας μεγάλης σε έκταση και σημασία περιοχής του Πειραιά, δίνοντάς της νέα πνοή και δυναμική. Δημιουργώντας νέες δυνατότητες για κατοίκους και επισκέπτες και νέες προοπτικές ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα. Μια παρέμβαση που έρχεται να υπογραμμίσει πως ο Πειραιάς μπορεί και οφείλει να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και έχει θέση στην  πορεία ανάκαμψης και αλλαγής σελίδας για τη χώρα μας.

Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στην περιοχή,  όπως και η Περιφέρεια η οποία συμφώνησε με την ανάπλαση και χρηματοδότησε το έργο. Πιστέψαμε στη βιομηχανική φυσιογνωμία του Αγίου Διονυσίου και στην έντονη ιστορική και πολιτιστική διάστασή του. Θέλουμε να δούμε τον Άγιο Διονύσιο να εξελίσσεται σε κύτταρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού, όπου διαφορετικές δραστηριότητες ήπιας όχλησης θα συνυπάρχουν αρμονικά και αμοιβαία επωφελώς. Οι επιχειρήσεις με τις κατοικίες. Οι χώροι καινοτομίας, όπως το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας Blue Lab, που εγκαινιάσαμε πρόσφατα, με τους χώρους πολιτισμού και τις αξιόλογες προσπάθειες που ήδη έχουν εγκατασταθεί δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα και χαρακτήρα.

Οι σημαντικές επενδύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και αυτές που προγραμματίζονται, όπως και η σημασία που αποδίδουμε στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου ευρύτερα, δημιουργούν πρόσθετες αναπτυξιακές προοπτικές: όπως στον τομέα του real estate, στον οποίο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα σε όλη την περιοχή που συνδέεται με το λιμάνι.

Τονίζω σε κάθε ευκαιρία ότι το μέλλον του Πειραιά είναι αισιόδοξο. Το τονίζω γιατί για εμένα τα πράγματα είναι προφανή. Με την ολοκλήρωση του μετρό, το Master Plan για το Λιμάνι, τουλάχιστον με τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο κομμάτι που αφορά στον Δήμο Πειραιά, την ανάπλαση του Μικρολίμανου, την δεδομένη πλέον  αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, ύστερα από 45 χρόνια εγκατάλειψης, ελπίζω σύντομα το νέο Δικαστικό Μέγαρο και την Ιπποδάμεια Κλειστή  Αγορά τροφίμων, καθώς και μια σειρά μεσαίων και μικρών παρεμβάσεων από τα 80 εκατομμύρια της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυση και  περίπου 50 εκατομμύρια από την Περιφέρεια και άλλες χρηματοδοτικές πηγές και φυσικά τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλάζει   σιγά σιγά   η όψη του Πειραιά.

Δημιουργούνται νέες αναπτυξιακές προοπτικές και προσελκύονται επενδύσεις, επισκέπτες και πολλές νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας τα πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά προς όφελος της πόλης, της τοπικής οικονομίας και των κατοίκων”.

Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, που επίσης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του Προγράμματος Ανάπλασης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND, κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος ανέφερε:

“Εκτός από την Αξιοποίηση των ακινήτων της Παπαστράτος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου τα τέσσερα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται και άλλες ιδιωτικές επενδύσεις που μαζί με τα κτίρια κατοικιών που αναπτύσσονται από την DIMAND, θα δημιουργήσουν τις πρώτες έννοιες του τριπτύχου Εργάζομαι – Ζω – Διασκεδάζω στην περιοχή μου.

H μεταμόρφωση του Αγίου Διονυσίου θα είναι μια συνεχής διαδικασία, που στην ωρίμανσή της θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες πετυχημένες γειτονιές της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ ή του Βερολίνου.

Είμαι βέβαιος ότι το 2025 ο Δήμος Πειραιά θα έχει πετύχει κάτι μοναδικό. Με τα έργα που υλοποιούνται θα έχει ενώσει την περιοχή γύρω από τον σταθμό του Μετρό και του τρένου, με την Αγορά και τον Πύργο Πειραιά, θα συνεχίζει στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου από την οδό Σωτήρος στο Πασαλιμάνι και παραλιακά θα φτάνει έως το Μικρολίμανο, το Δελφινάριο και τελικά στο ΣΕΦ. Έτσι, ο Πειραιάς θα γίνει η Αφετηρία του παραλιακού μετώπου, που θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο”.

Παράλληλα, η Επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα & Κύπρο κα Andreea Moraru ανέφερε:

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην αστική ανάπλαση του Πειραιά. Το πρόγραμμα ανάπλασης το οποίο θα υλοποιηθεί από το Δήμο σε συνδυασμό με τις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν θετικές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή με έντονο εμπορικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η κοινοπραξία μας με την Dimand μας επέτρεψε να επενδύσουμε στην πρώην βιομηχανική περιοχή του Αγίου Διονυσίου μεταμορφώνοντας τα πρώην βιομηχανικά κτήρια του Παπαστράτου σε μοντέρνους γραφειακούς χώρους σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης και βιωσιμότητας και επικεντρωμένους στις ανάγκες των χρηστών. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αστική ανάπλαση του Πειραιά, δουλεύοντας πολύ στενά με τον Δήμο, με στόχο να συμβάλλουμε στην κάλυψη της ανάγκης εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος της χώρας”.

Η κα Ναταλία Στράφτη, Managing Partner στην Grivalia Management Company,  τόνισε κι εκείνη με τη σειρά της τη σημασία  του έργου τόσο για την Grivalia και την Eurobank, όσο και για την ευρύτερη περιοχή και το θετικό αποτύπωμα που η ανάπτυξη αυτή θα έχει στον Αγ. Διονύσιο.

“Η ανάπλαση των κτιρίων της Παπαστράτος, αποτελεί επένδυση που με την ολοκλήρωσή της θα έχουν επενδυθεί συνολικά κεφάλαια άνω των 150εκ ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά την οποία συνεργάσθηκαν ένας developer και ένα επενδυτικό fund ενώ για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής καθοριστική ήταν η συμβολή και η συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Από την έναρξη του έργου αυτού, βλέπαμε ότι ήταν σύμφωνο με την επενδυτική μας στρατηγική, αλλά και της τράπεζας εκ των υστέρων, καθώς επρόκειτο για ένα έργο με βιώσιμα χαρακτηριστικά, και οφέλη για τους μετόχους, τους χρήστες, και την τοπική κοινότητα. Η στρατηγική θέση της ανάπτυξης κοντά στο λιμάνι, με εξαιρετικές προσβάσεις από μέσα σταθερής τροχιάς καθώς επίσης και η συνεργασία με ένα έμπειρο developer, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχική μας απόφαση.

Αναμένουμε ότι το εν λόγω έργο, θα αποτελέσει την αφορμή για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Αγ. Διονυσίου και μεταμόρφωσής της από μια βιοτεχνική σε επιχειρηματική ζώνη με πολλαπλά οφέλη για τους εμπλεκόμενους”.

Για την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων της ιστορικής καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτου», ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, τόνισε:

“Το συγκεκριμένο εγχείρημα έρχεται να επιβεβαιώσει την πάγια πεποίθησή μας ότι το θετικό κοινωνικό πρόσημο είναι μονόδρομος όταν συνεργάζονται άνθρωποι με όραμα και όταν ο δημόσιος τομέας τολμά να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αστική ανάπλαση της περιοχής και στη μεταμόρφωσή της σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κόμβο. Ως Παπαστράτος δηλώνουμε παρόντες τόσο για τον Πειραιά, που αποτελεί κομμάτι του DNA μας, όσο και για τον στόχο της εθνικής αναβάθμισης της χώρας μας μέσω καινοτόμων επενδύσεων σε ανθρώπους και εγκαταστάσεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσιοποίηση του φακέλου Novartis ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Δημοσιοποίηση της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis ζητεί από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκος Βούτση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταγγέλλοντας βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου. «Ζήτω από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή»,[…]

Περισσότερα »

«Απίστευτες στιγμές αλλά τα καλύτερα ….έρχονται»

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκαν μαζί με την ομάδα στο ΟΑΚΑ για τον τέταρτο τελικό της Basket League Σκρατς και πανηγύρισαν με τη ψυχή τους την κατάκτηση του Back2Back πρωταθλήματος. Λίγη ώρα μετά, ο απίστευτος κόσμος του Θρύλου αποθέωσε τους Προέδρους και την υπόλοιπη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *