Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επιστρέφει πολύ λίγα από τα πολλά που πήρε

Οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στον κ. Τσίπρα και στην εικονική πραγματικότητα την οποία φιλοτεχνεί, με έμφαση στις επόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες το εμπορικό κέντρο της Κυψέλης καθώς και τη Δημοτική Αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ.

Αφού συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες. Ας έρθει μία βόλτα εδώ στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Τσίπρας, να μιλήσει στους συνταξιούχους, να μιλήσει στους μαγαζάτορες, να μιλήσει στους ελεύθερους επαγγελματίες, να μιλήσει στους ανέργους και να τους πείσει για αυτή την Ελλάδα την οποία μόνο ο ίδιος βλέπει.

Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει πίσω πολύ λίγα από τα πολλά τα οποία πήρε αυτά τα τέσσερα χρόνια από τους Έλληνες πολίτες. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να πανηγυρίζει. Έχει πάρα πολλούς λόγους να απολογείται για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδος.
Οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στον κ. Τσίπρα και στην εικονική πραγματικότητα την οποία φιλοτεχνεί, με έμφαση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Pulse: Με 9,5 μονάδες προηγείται η Ν.Δ.

Προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 22%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας, τον Οκτώβριο, η Ν.Δ. διατηρούσε προβάδισμα 11 μονάδων (33% – 22%).
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε 9 μονάδες (30,5% – 21,5%).
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για χιλιάδες προσλήψεις το 64% εκτιμά πως δεν θα τον επηρεάσει στο τι θα ψηφίσει, με το 53% να δηλώνει ελάχιστα έως καθόλου και το 11% να σημειώνει «λίγο». «Πολύ» απάντησε το 10% των ερωτηθέντων και «αρκετά» το 10%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
• Ν.Δ.: 31,5%
• ΣΥΡΙΖΑ: 22%
• Κίνημα Αλλαγής: 8%
• Χρυσή Αυγή: 7,5%
• ΚΚΕ: 6,5%
• Ένωση Κεντρώων: 2%
• Ποτάμι: 1,5%
• ΑΝΕΛ: 1,5%
• ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5%
• Ελληνική Λύση: 1,5%
• Άλλο: 3%
• Αναποφάσιστοι/Δεν απαντώ: 13,5%
Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 58% (έναντι 59% τον Οκτώβριο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (έναντι 22% τον Σεπτέμβριο).
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% (έναντι 35% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 24% (έναντι 22% τον Οκτώβριο), ενώ «κανένας» απάντησε το 34% των ερωτηθέντων.

Νίκος Μπαρδούνιας

Νίκος Μπαρδούνιας

Νίκος Μπαρδούνιας

Latest posts by Νίκος Μπαρδούνιας (see all)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕ: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από την 26η Ιανουαρίου

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρντ. Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην Χριστίνα Βασιλάκη η Ανίκα Μπράιτχαρντ ανέφερε πως η Επιτροπή εργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της δεύτερης[…]

Περισσότερα »

La Repubblica: Το ΔΝΤ εκπλήσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Το ΔΝΤ εκπλήσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες περικοπές», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της εφημερίδας La Repubblica. Η εφημερίδα σημειώνει πως το Ταμείο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, διαπίστωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εγκρίνει νέες περικοπές, μετά από την εντυπωσιακή φορολογική προσαρμογή των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *