Μητσοτάκης: Πολιτική λύση στη Λιβύη μόνο εάν ακυρωθεί η συμφωνία

Στη συζήτηση που είχε με τον καθηγητή ιστορίας Νάιαλ Φέργκιουσον, παρουσία κοινού, ο πρωθυπουργός, αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, σημείωσε αγνοείται το γεγονός ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμφωνία δεν έχει αναγνωριστεί από τη λιβυκή Βουλή καθώς και ότι δεν μπορεί να αναζητάμε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ακυρωθεί αυτή η συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου αλλά ταυτόχρονα εκτίμησε πως θα γίνει δεκτό το αίτημα της χώρας μας για συμμετοχή στις επόμενες φάσεις της διαδικασίας.

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον αγωγό EastMed υπογράμμισε ότι στο τέλος της μέρας θα πρέπει να παίξουμε με τους κανόνες του διεθνούς Δικαίιου». Είπε χαρακτηριστικά πως «Εμείς παίζουμε με τους κανόνες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στους κανόνες».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα τουρκική πρόκληση: Μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, το Αιγαίο

Αναληθείς χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις καταγγελίες περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα μετά το έτος 2003. Προχθές ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε αναφερθεί στη δήλωση που έκανε πριν από τρεις μέρες ο[…]

Περισσότερα »

Θέμα ωρών η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Ακόμη και απόψε τα μεσάνυκτα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Με το 600 σελίδων πολυνομοσχέδιο θα οριστικοποιηθούν περίπου 50 από τα 60 εκκρεμή προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων. Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *