Μητσοτάκης: Συλλογική η ευθύνη για επιτυχίες και αστοχίες

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική.

«Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά κι όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο κι όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου στην εισαγωγική τοποθέτησή του προχώρησε σε αποτίμηση της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια και εθνικά σχέδια δράσης, τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποδεικνύουν ότι «εντείνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

 

με πληροφορίες από naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Έξω» συμμαχίες, «μέσα» πόλωση για τον Μητσοτάκη

Η αποτίμηση των μέχρι τώρα διεθνών επαφών του προέδρου της ΝΔ. Ποιος ο στόχος της αυριανής επίσκεψης στο Ισραήλ. Τα ραντεβού και οι προτεραιότητες. Ο Γκάλμπρεϊθ, ο εκλογικός νόμος και οι τηλεοπτικές άδειες. Με την τριήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ από αύριο μέχρι και την Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει[…]

Περισσότερα »

Έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις

Για τις προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο Κινέζος ομόλογός του, Λι Κετσιάνγκ, στη συνάντηση που είχαν στο Μιλάνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ασίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλο το φάσμα των διμερών οικονομικών θεμάτων, όπως η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *