Δ. Πειραιά: Μνημόσυνο για τους πνιγέντες και φονευθέντες ναυτικούς του Ε.Ν.

O Δήμος Πειραιά τέλεσε  μνημόσυνο για τους πνιγέντες και φονευθέντες ναυτικούς του Εμπορικού Ναυτικού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ρίψεις στεφάνων στη θάλασσα, στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, δήλωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά για μια ακόμα χρονιά είναι «παρών» εδώ  με τις οικογένειες των πνιγέντων και φονευθέντων ναυτικών του Εμπορικού Ναυτικού, παρουσία και του Λιμενικού Σώματος που εκπροσωπείται από τον Αρχηγό  και επιτελείς, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς  των φορέων της πόλεως του Πειραιά. Είμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των ναυτικών αυτών, οι οποίοι φονεύθηκαν και πνίγηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Σήμερα είναι μια ημέρα πένθους, αλλά εμείς τους τιμάμε, τους θυμόμαστε και τους ευγνωμονούμε γιατί συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας της χώρας μας, την έκαναν παγκοσμίως γνωστή και η ελληνική σημαία κυματίζει παντού σήμερα. Αιωνία τους η μνήμη».

Στεφάνια έρριψαν στη θάλασσα: Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος,  Αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης. Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) κ. Γιάννης Χαλάς. Ο Πρόεδρος του Οίκου του Ναύτου κ. Ευάγγελος Αυγουλάς. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Ε.Ν. κ. Θεμιστοκλής Δασκαλάκης. Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν. o κ. Δημήτρης Καραπιπέρης. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Μηχανικών Ε.Ν. κ. Αντώνης Ευγένιος. Ο Ειδικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ιωάννης Μένης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη η ανταπόκριση των Πειραιωτών για τη συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση δημοτών και φορέων της πόλης στην εκδήλωση για τη συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, για παιδιά και εφήβους ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π., η οποία πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικηταρά

Ο Δήμος Πειραιά και η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, τιμώντας τη Μνήμη του Ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821 Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού ως «Νικηταρά» διοργανώνουν ειδική εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 12:30, στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς (παραπλεύρως του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας, Γρηγορίου Λαμπράκη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *