Μώραλης: Δημιουργούμε ισχυρό «πλέγμα» πολιτισμού σε ολόκληρο τον Περαιά

Η αξιοποίηση του ιστορικού κινηματογράφου «Καλιφόρνια» βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών Ευθύμη Γρίβα, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Δημαρχείο Πειραιά.

Στη συνάντηση συζητήθηκε να προχωρήσει ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Δελφών στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να ανακαινιστεί πλήρως ο κινηματογράφος «Καλιφόρνια», να αξιοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και να αποκτήσει ο Πειραιάς έναν ακόμη σημαντικό χώρο πολιτισμού.

Σημειώνεται, πως ο  Δήμος Πειραιά θα αναλάβει την κατάρτιση των μελετών επισκευής, την ένταξή της σε χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και την επίβλεψη της κατασκευής του κτηρίου. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε να προχωρήσει η ανακαίνιση του «Καλιφόρνια».

Εξαιρετικά σημαντική η αξιοποίηση  του κινηματογράφου «Καλιφόρνια»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε σε δήλωσή του, ότι η αξιοποίηση  του κινηματογράφου «Καλιφόρνια» είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Γρίβα, στην οποία συζητήσαμε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, έτσι ώστε να ανακαινιστεί πλήρως ο εμβληματικός κινηματογράφος «Καλιφόρνια»,  ο οποίος χρονολογείται από το 1936.

Στόχος μας είναι με το Δημοτικό Θέατρο και τη Δημοτική Πινακοθήκη στο κέντρο του Πειραιά, τον Πολιτιστικό Πολυχώρο Κ. Κωσταράκος στα Καμίνια, τον Κινηματογράφο Καλιφόρνια στην Αγία Σοφία κ.α., να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό «πλέγμα» πολιτισμού που θα διαχέεται σε ολόκληρη την πόλη.

Τα τελευταία χρόνια ο Πειραιάς πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι΄ αυτό και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να ισχυροποιήσουμε τη θέση του στον πολιτιστικό «χάρτη» της χώρας  μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Δελφών για την πολύ καλή συνεργασία».

Γρίβας: Θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση του «Καλιφόρνια».

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών Ευθύμης Γρίβας, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι χαρά για τον Δήμο Δελφών να προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί ο ιστορικός κινηματογράφος «Καλιφόρνια».

Κατά τη χθεσινή συνάντηση,  στην οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Μώραλη και τους συνεργάτες του. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την αξιοποίηση του κινηματογράφου «Καλιφόρνια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Λεωνίδας Μελάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλαξιδίου κ.  Σπύρος Μπαρλιακός, ο Διευθυντής και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Πειραιά κ. Μήλιας και κ. Πούλου αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Οδησσό

Στις εκδηλώσεις για την  επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821  στην πόλη της Οδησσού,  που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Έλληνα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Παναγιώτη Κουρουμπλή, συμμετείχε κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά, αποτελούμενο από τους Αντιδημάρχους Στέλιο Γαϊτανάρο και Γιάννη Μελά, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Σταύρο Βοϊδονικόλα και τον Γενικό Γραμματέα του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *