Μώραλης: Εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός φωτισμός στον Πειραιά

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη από τον Δήμο Πειραιά, ένα από σημαντικότερα έργα υποδομής της Δημοτικής Αρχής.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες έχουν αντικατασταθεί 1.000 φωτιστικά σώματα ξεκινώντας από την περιοχή των Καμινίων, ενώ θα αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά σώματα στον Πειραιά, δηλαδή 13.100 φωτιστικά σώματα, επιλύοντας για τα επόμενα 12 χρόνια το πρόβλημα του φωτισμού της πόλης.

Ο Δήμος Πειραιά, πετυχαίνει με τον τρόπο αυτό εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 75%, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί πόρους και κυρίως αποκαθιστά τα επίπεδα φωτισμού στην πόλη,  με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού Λεωνίδας Μανωλάκος επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή των Καμινίων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η Ένωση Εταιρειών  ΟΤΕ – GlobiLED, ο οποίος θα είναι υπόχρεος και για την 12ετή συντήρηση του δικτύου οδικού φωτισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Ξεκίνησε το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε και πλέον γίνεται.

Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούμε πόρους για τους δημότες και τον Δήμο, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε την περαιτέρω μείωση στα δημοτικά τέλη, εξοικονομούμε ενέργεια προστατεύοντας το περιβάλλον, αλλά κυρίως με το έργο αυτό λύνεται οριστικά το πρόβλημα στον φωτισμό στους δρόμους του Πειραιά για τα επόμενα 12 χρόνια.

Η  μεγάλη αυτή παρέμβαση που υλοποιούμε κάνει την πόλη μας πιο λειτουργική και πιο φωτεινή, ενώ ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον  ημιφωτισμένες περιοχές στην πόλη μας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού Λεωνίδας Μανωλάκος, σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Η προεκλογική υπόσχεση του Δημάρχου  Γιάννη Μώραλη έγινε πραγματικότητα. Την επόμενη εβδομάδα θα βάλουμε ακόμη 1.250  φωτιστικά. Προχωράμε δυνατά για την ασφάλεια του πολίτη και για την καλυτέρευση της ζωής του. Ο Πειραιάς θα αλλάξει όψη. Μέχρι τον Οκτώβρη – Νοέμβρη πιστεύω πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Η πόλη θα γίνει πιο φωτεινή. Μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ασφάλειά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πειραιάς: Εγκαινιάστηκε η αίθουσα ιστορικής μνήμης των Εκτελωνιστών

Πρόκειται για μια αίθουσα που περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δράση και τους αγώνες των εκτελωνιστών καθώς και ιστορικές φωτογραφίες του λιμανιού του Πειραιά

Περισσότερα »

ΔΣΠ: Καταδικάζει την επίθεση στο Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Ψήφισμα εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, στο οποίο καταδίκασε την επίθεση στο σχολείο μεταναστών Πειραιά, συγκεκριμένα: “O Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά κατηγορηματικά και απερίφραστα καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής στο κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενείται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Καταγγέλλει κάθε αντίληψη και πράξη βίας και ρατσισμού, που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *