Μώραλης: Να στηρίξουμε όλους τους χώρους πολιτισμού στον Πειραιά

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις πραγματοποιούνται στην πόλη, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020».

Στα εγκαίνια της ομαδικής  έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα: «Η τέχνη συναντά τη θάλασσα» στην Γκαλερί Καψιώτη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Επίσης, η έκθεση  ζωγραφικής της Ελένης Γιοσμά «Ψυχής Κάλεσμα» που διοργανώνει το «Ζω στο Πειραιά» στο Νεοκλασικό Κτήριο της Κανθάρου, στην οποία παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Καθόλη τη διάρκεια των εκθέσεων τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η  γκαλερί Καψιώτη είναι μια από τις παλαιότερες γκαλερί της πόλης.  Επεσήμανε ότι παρουσιάζονται έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, συνεχάρη τους διοργανωτές της έκθεσης και ευχήθηκε να πάει όσο καλύτερα μπορεί, σε μια δύσκολη συγκυρία. Κλείνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «ο πολιτισμός έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς και είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε όλους τους χώρους πολιτισμού στον Πειραιά».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη, τόνισε:

«Για άλλη μια χρονιά η Τέχνη και ο Πολιτισμός έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων των «Ημερών Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά. Η έκθεση ζωγραφικής «Ψυχής Κάλεσμα» προσέφερε σε όσους είχαν την χαρά να την απολαύσουν ένα υπέροχο καλλιτεχνικό ταξίδι στον έρωτα, τη θάλασσα και τον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Μέσα από τη διοργάνωση του «Ζω στον Πειραιά» και την καλλιτεχνική μάτια της πολλά υποσχόμενης ζωγράφου, Ελένης Γιοσμά το νεοκλασικό κτήριο της Κανθάρου γέμισε με έντονα συναισθήματα, δίνοντας μια διέξοδο στους Πειραιώτες από τη δύσκολη καθημερινότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μώραλης: Είναι αναγκαίο να προσφέρουμε χαμόγελο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Σταυρούλα Αντωνάκου, παρευρέθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών

Περισσότερα »

Ένα ακόμα Μουσείο στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά

Τη συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ  και της Εταιρίας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας για την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης των έργων της ΕΜΑΕΤ στην Πέτρινη Αποθήκη της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ. Η κατ’ αρχήν Συμφωνία αυτή συνάδει με τον χαρακτήρα “γειτονιάς μουσείων” που θέλει να προσδώσει ο ΟΛΠ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *