Μώραλης: Πήραμε όλα τα μέτρα για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Επαναλειτουργούν από σήμερα Δευτέρα 1η  Ιουνίου,  οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, ύστερα από την παύση της λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί έχουν εξοπλιστεί πλήρως  με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού  Οργανισμού  Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:00 έως  τις 14:00 και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, τα νήπια θα προσέρχονται τις μισές ημέρες της εβδομάδας εναλλάξ και βάση της δυνατότητας  των ημερών προσέλευσης, θα καθοριστούν και τα τροφεία.

Στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών θα υπάρξει σχετική  ενημέρωση  από τις Προϊστάμενες  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως ο Δήμος Πειραιά έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών, επισημαίνοντας πως έχει υλοποιήσει τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες, όπως απολυμάνσεις σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους,  προκειμένου να υποδεχθούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί τα παιδιά, με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Κύριο μέλημά μας  είναι να φιλοξενούνται τα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας τους».

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης  και Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν από τη Δευτέρα τα παιδιά, μετά από δυόμιση μήνες διακοπής της λειτουργίας τους,  εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Η κα Ζηλάκου σημείωσε επίσης, πως θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών και των εργαζομένων. Κλείνοντας σημείωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τη Δευτέρα οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί θα γεμίσουν ξανά με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Απευθείας μετάδοση από το Κανάλι 1 και web tv από την ιστοσελίδα του Καναλιού Ένα. Συγκεκριμένα: ΘΕΜΑ 1ο: «Μερική αναμόρφωση του προϋπ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014». ΘΕΜΑ 2ο: «Ενημέρωση του Σώματος για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού[…]

Περισσότερα »

Μετά τα δικαστήρια κόλλησαν… Μετρό και Τραμ

Του Νίκου Παρασκευά… Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης όχι μόνο για το θέμα των δικαστηρίων, για το οποίο φαίνεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καταλάβει τίποτα, όπως δείχνει η απάντηση που έστειλε

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *