Μώραλης: Σχέση αλληλοεκτίμησης με τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά

Στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε  σήμερα Παρασκευή, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων  ότι τα τελευταία χρόνια η  Δημοτική Αρχή έχει αναπτύξει με τους εργαζόμενους του Δήμου μια σχέση  σεβασμού και αλληλοεκτίμησης.

Τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων, λέγοντας ότι οφείλουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, συμπληρώνοντας: «Με ποιόν τρόπο θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι θα το κρίνουν οι ίδιοι και τα σωματεία τους. Η διοίκηση δεν υποδεικνύει τρόπους διεκδίκησης».

Σημείωσε όμως, ότι απέναντι στους ανθρώπους  από τους οποίους διεκδικούν, πρέπει να βρουν έναν τρόπο ανάλογο με εκείνον που τους αντιμετωπίζουν εκείνοι από τους οποίους διεκδικούν.

Αυτά τα πέντε χρόνια –  ανέφερε – υπάρχει η διάθεση συνεννόησης και ειλικρίνειας, συστήνοντας στους εργαζόμενους να συνεχιστεί αυτή η σχέση, χωρίς ακρότητες και χωρίς διενέξεις, κατανοώντας τον ρόλο που αναλογεί στον καθένα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Πειραϊκή κοινωνία θέλει να βλέπει έναν Δήμο – από τον Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο – να καταβάλλει  ειλικρινείς προσπάθειες. Τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις ο κόσμος τις αποδέχεται, όπως είπε, όμως δεν μπορεί την αδιαφορία και την τεμπελιά, προσθέτοντας ότι θέλει να βλέπει ανθρώπους να δουλεύουν  σκληρά με διάθεση  και κέφι.

Αναφερόμενος στο  Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε, ότι υπάρχει μια παραγωγική συζήτηση με συγκλήσεις αλλά και με θεμιτές διαφωνίες, λέγοντας, ότι το ίδιο γίνεται και με τους εργαζόμενους και τα σωματεία.  Κλείνοντας, εξήρε την καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί με τον Σύλλογο και τους εργαζόμενους, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί και στην νέα περίοδο.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά Κωνσταντίνος Γαλάνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

Βραβεύσεις και κληρώσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Μώραλης βράβευσε τον παραολυμπιονίκη της πάλης Αλέξανδρο Παπαδάτο, συμβασιούχο εργαζόμενο του Δήμου Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά βράβευσε τα παιδιά των υπαλλήλων που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με επαίνους και με συμβολικά χρηματικά ποσά.

Κληρώθηκαν  επίσης,  φανέλες και μπάλες χορηγία του Ολυμπιακού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στους ΟΤΑ οι αιτήσεις αποζημείωσης των πλημμυροπαθών

Στους δήμους από σήμερα Δευτέρα οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Οι πληγέντες θα λάβουν έκτακτο επίδομα 586,94 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους ενώ για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών η οικονομική ενίσχυση θα κυμαίνεται από 1.174 έως 5.869 ευρώ. Αντίστοιχα από σήμερα ξεκινά και η[…]

Περισσότερα »

Έργα εκσυγχρονισμού σε 41 σχολεία του Πειραιά ύψους 1,46 εκατ. ευρώ

Ένα μεγάλο πρόγραμμα, προϋπολογισμού της τάξης του 1.46 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση συνολικά 26 σχολικών συγκροτημάτων στους Δήμους Πειραιά και Κορυδαλλού δρομολογείται μετά από την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη. Στο Δήμο Πειραιά ανήκουν 20 συγκροτήματα, στα οποία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *