Μώραλης: «Σπίτι» της προσφοράς και της αλληλεγγύης το Γηροκομείο Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη, στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Γηροκομείου της πόλης, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου, παίζοντας γνωστές  μελωδίες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι το Γηροκομείο Πειραιώς έχει συμπληρώσει 125 χρόνια  ζωής, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με κρατικές δομές. Εδώ θριαμβεύει – πρόσθεσε -ο εθελοντισμός κι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στη συμβολή του Δήμου Πειραιά στο έργο του Γηροκομείου, καθώς και στους μεγάλους δωρητές: την κα Ελισάβετ Φωτεινέλη Κρητικού και στον κ. Αντώνη Κομνηνό, στους οποίους- όπως είπε – οφείλεται όλη αυτή η ευπρέπεια κι όλο αυτό το μεγαλείο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος κάθε φορά που βρίσκεται στο Γηροκομείο Πειραιώς, καθώς όπως σημείωσε, πρόκειται για μια κοινωνική δομή που κοσμεί την πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε στη συνέχεια, πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, επισημαίνοντας πως είναι το «σπίτι» της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης τόνισε πως η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στην τρίτη ηλικία, σημειώνοντας πως στόχος είναι ο Δήμος Πειραιά να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Γηροκομείο.

Ποιοι παραυρέθηκαν

Στην εκδήλωση, από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Αλεξάνδρα  – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο  Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και στους ΟΤΑ οι αιτήσεις του ελάχιστου εισοδήματος

Στις κοινωνικές υπηρεσίες των 13ων δήμων που έχουν επιλεγεί για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μπορούν να πηγαίνουν οι δικαιούχοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην ιστοσελίδα energo-eke.gr, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.  Όπως είπε, οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ήδη καταρτιστεί και θα[…]

Περισσότερα »

Πειραιάς: Και νέα καθυστέρηση στα έργα των Τραμ και Μετρό

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία των έργων του Μετρό και του Τραμ

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *