Γ. Μώραλης: Δεν έχει ευθύνη ο Δήμος για τη μη πληρωμή των υπερωριών

Της Δέσποινας Φίκαρη

Καμία ευθύνη δεν έχει η δημοτική αρχή Πειραιά για τη μη πληρωμή της υπερεργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα με δίμηνες συμβάσεις και την καθυστέρηση της καταβολής της υπερεργασίας των μονίμων εργαζομένων, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Αφορμή ήταν η κοινή απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων, του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών, του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά να απέχουν της υπερεργασίας από αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Όπως τόνισε ο κύριος Μώραλης το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κωλυσιεργεία και καθυστέρηση εργαζομένων στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ενώ τα προεδρεία των σωματείων σε συνάντηση που είχαν, τον είχαν διαβεβαιώσει ότι αντιλαμβάνονται πως η δημοτική αρχή δε φέρει ουδεμία ευθύνη και πως δε θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

“Δεν επιτρέπεται λάθη υπηρεσιακών παραγόντων να τα πληρώνει η κοινωνία” επισήμανε ο δήμαρχος, πρόσθεσε πως “αδιέξοδα δεν υπάρχουν, πως ο Πειραιάς θα γίνει ακόμα καθαρότερη πόλη και πως ήδη έχει προβεί σε αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση προσωπικού ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση των σωματείων κάνοντας λόγο για εξώφθαλμα παράλογες ενέργειες. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Μώραλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *