Μόρια: Χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον χειμώνα oι πρόσφυγες

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης 200 πρόσφυγες στη Μόρια, ζητώντας ρεύμα και θέρμανση.

Ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα φαίνεται πως δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.

Φτάνει για τους 6.000 που μένουν εντός του ΚΥΤ και για κάποιους ακόμα απ’ έξω. Αλλά για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους με το που φτάσουν ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση δεν προβλέπεται.

Χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στο χειμώνα

Στα εφτά οικόπεδα- χωράφια ιδιωτών που έχουν καταπατηθεί, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ρεύματος και θέρμανσης μέσα στον χειμώνα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας εξηγεί στο «Ν» ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος. Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.

Δυνάμεις της Αστυνομίας διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή με τους αιτούντες άσυλο το άνοιγμα του δρόμου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι την Πέμπτη 18/1 οι αιτήσεις για 548 μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου (στις 14:00) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την προκήρυξη 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ για 548 μόνιμες θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, μέσω γραπτού διαγωνισμού, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., μέσω του διαδικτυακού του τόπου[…]

Περισσότερα »

«Φρέσκο γάλα» 11 ημερών και ψωμί με το ζύγι

«Δεν πήραν τίποτα απολύτως στις γραμμές που είχε θέση η κυβέρνηση» έλεγε κορυφαίος στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας. Αποκάλυψε όμως ότι η συμφωνία προβλέπει για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ότι δεν θα αλλάξει μεν τίποτε με νόμο τώρα, αλλά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *