Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα

αξιολόγηση - Μοσκοβισί- Ελλάδα -

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα,  μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM και ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σημαντική, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο euractiv.com.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει προληπτική γραμμή για την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος απάντησε κατηγορηματικά.

«Όχι»  είπε, και πρόσθεσε: «Τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα δεν μπορεί να μοιάζει ξανά με υποχρεωτικό πρόγραμμα».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να σταματήσει, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ο Π. Μοσκοβισί εξήγησε ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κανονικό μέλος της ευρωζώνης. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια στρατηγική για την ανάπτυξη που θα σχεδιαστεί από την ίδια την Ελλάδα.

Δεύτερον, πως θα υπάρξει μια «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με φιλόδοξα μέτρα, στα οποία όμως δεν θα περιλαμβάνεται «κούρεμα». Και τρίτον, ότι θα υπάρξει η «κατάλληλη» μεταμνημονιακή εποπτεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα.

Πάνω σε αυτούς τους «τρεις πυλώνες» θα εργαστούν το Euroworking Group, το Eurogroup και οι ελληνικές αρχές, υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα γίνει «success story».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανία: Αυξήσεις στους μισθούς ζητά το εργατικό συνδικάτο IG Metall

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στη Γερμανία πίεσε σήμερα για λιγότερες ώρες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις 6% για τους 3,9 εκατ. εργαζομένους στους κλάδους μεταλλουργίας και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διεκδικώντας, όπως

Περισσότερα »

Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ ο «κόφτης»

Σε χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής πρωτογενών πλεονασμάτων στοχεύει η Κυβέρνηση που δια στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη «ξεκαθάρισε» ότι ο δημοσιονομικός «κόφτης» θα «λειτουργεί» μέχρι το 2019. Το δίδυμο των κ.κ. Τσακαλώτου, Χουλιαράκη φρόντισε να επισημάνει πως για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε επισήμως πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *