Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα

αξιολόγηση - Μοσκοβισί- Ελλάδα -

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα,  μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM και ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σημαντική, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο euractiv.com.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει προληπτική γραμμή για την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος απάντησε κατηγορηματικά.

«Όχι»  είπε, και πρόσθεσε: «Τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα δεν μπορεί να μοιάζει ξανά με υποχρεωτικό πρόγραμμα».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να σταματήσει, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ο Π. Μοσκοβισί εξήγησε ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κανονικό μέλος της ευρωζώνης. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια στρατηγική για την ανάπτυξη που θα σχεδιαστεί από την ίδια την Ελλάδα.

Δεύτερον, πως θα υπάρξει μια «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με φιλόδοξα μέτρα, στα οποία όμως δεν θα περιλαμβάνεται «κούρεμα». Και τρίτον, ότι θα υπάρξει η «κατάλληλη» μεταμνημονιακή εποπτεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα.

Πάνω σε αυτούς τους «τρεις πυλώνες» θα εργαστούν το Euroworking Group, το Eurogroup και οι ελληνικές αρχές, υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα γίνει «success story».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανία: 1 στις 5 εταιρείες επιβαρύνεται λόγω της πολιτικής της ΕΚΤ

Σχεδόν μία στις πέντε γερμανικές επιχειρήσεις έχει βρεθεί αντιμέτωπη με χρεώσεις για τις καταθέσεις μετρητών στην τράπεζά της ως αποτέλεσμα της πολιτικής αρνητικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε σήμερα το οικονομικό ινσιτιτούτο Ifo. Μόνο το 8% όλων των εταιριών εν τέλει αποδέχονται τη χρέωση, με τις περισσότερες άλλες να[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει η ΕΚΤ για τον ELA τη Δευτέρα

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα και θα εξετάσει το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ELA σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα ήθελαν την ΕΚΤ είτε να μην συνεδριάζει είτε να μην εξετάζει το ελληνικό αίτημα την Δευτέρα. Η Τράπεζα της Ελλάδος  (ΤτΕ) υπέβαλλε αίτημα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *