Μοσκοβισί: Σκάνδαλο για τη δημοκρατία το ελληνικό πρόγραμμα

Ως «σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες» χαρακτηρίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

«Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας…» δηλώνει ο κ. Μοσκοβισί στην εφημερίδα Corriere della Sera, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο.

«Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή» πρόσθεσε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

E.E.: Σε εξελιξη οι συνομιλίες για την αξιολόγηση

Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών για την προετοιμασία της πρώτης αξιολόγησης βρίσκονται σε εξέλιξη ανέφερε η Αννίκα Μπράιντχαρντ, εκπρόσωπος της Κομισιόν. Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα αλλά δεν έχει καθορισθεί επισήμως ακόμη ο χρόνος επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.[…]

Περισσότερα »

Αύξηση κύκλου εργασιών σε χονδρικό και λιανικό εμπόριο

Αύξηση 8,9% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό και λιανικό εµπόριο και επισκευή µηχανοκίνητων οχηµάτων και µοτοσικλετών το δ΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 30,1% σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *