Μοσκοβισί: Θα αξιολογήσουμε το δημοσιονομικό περιθώριο

αξιολόγηση - Μοσκοβισί- Ελλάδα -

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσο η Ελλάδα έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να εφαρμόσει όσα προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα συζητηθεί σήμερα στο Eurogroup.

Όπως πρόσθεσε ωστόσο, η Κομισιόν θα αξιολογήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν και στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους εταίρους της να υιοθετήσουν τα μέτρα τα οποία προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Υπενθύμισε, δε, ότι στις 8 Νοεμβρίου η Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της για το δημοσιονομικό έλλειμμα, το χρέος και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της Ε.Ε., ενώ στις 21 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει τη «γνώμη» της για τα σχέδια προϋπολογισμών των χωρών της Ευρωζώνης.

 naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φεβρουάριος: 30,4 εκατ. για ληξιπρόθεσμα και 49,8 εκατ. για εκκρεμείς συντάξεις

Σε 30,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβουράριο οι πληρωμές για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης, ενώ για εκκρεμείς επιστροφές φόρων διατέθηκαν 4,7 εκατ. ευρώ και για καταβολή εκκρεμών συντάξεων 49,8 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, που δόθηκαν[…]

Περισσότερα »

Stress test, η εικόνα των αποτελεσμάτων

Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα των αποτελεσμάτων του stress test για τις ελληνικές τράπεζες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κεφαλαιακές ανάγκες για το σύνολο των τραπεζών διαμορφώνονται σε επίπεδο χαμηλότερο του 1 δισ. ευρώ. Χθες το απόγευμα ενημερώθηκαν, από την ΕΚΤ, οι διοικήσεις των εγχώριων συστημικών τραπεζών για το ύψος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *