Μουζάλας για Μόρια: Αγγίζει τα όρια παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στην παραδοχή ότι στο hot spot της Μόριας οι συνθήκες διαβίωσης αγγίζουν τα όρια παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προέβη στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας λίγο μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψαν δήμαρχοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που δέχθηκε νέα επίθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ανδρέας Μιχαηλίδης που εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πολιτική που ακολουθείται, επέμεινε στην ανάγκη αποσυμφόρησης των camps μέσω της διεύρυνσης τους και παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει η επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία.

Νωρίτερα, οι δήμαρχοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεων και εμπαιγμό των τοπικών κοινωνιών που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος του προσφυγικού. «Δεχθήκαμε εισβολή, τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει και μας φορτώνετε το πρόβλημα», είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ενώ ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς σημείωσε ότι η κρίση είναι διαρκής και ότι η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας εφαρμόζεται μόνο στο μισό της κομμάτι και όχι σε αυτό που αφορά επιστροφές προς την Τουρκία. «Δεν υπάρχει νομική υποχρέωση για διεύρυνση των hot spot, δεν θα μετατρέψουμε τα νησιά του Β/Α Αιγαίου σε μοναδικό καταλύτη του προβλήματος», ανέφερε ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ ο από την Κω ο Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε άμεση αποσυμφόρηση  των νησιών, επιτάχυνση της επαναπροώθησης προς την Τουρκία, αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα με πληθυσμιακά κριτήρια, καθώς και πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η κυβέρνηση άντεξε στις ακραίες επιθέσεις…”

Η κυβέρνηση άντεξε στις ακραίες επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα για αλλαγές, ωστόσο η κοινωνία απέρριψε την ανατροπή που προσδοκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω γυρίσει όλη την χώρα, γνωρίζω τι πρέπει να αλλάξει, και θα αλλάξει γρήγορα»[…]

Περισσότερα »

Αδριανούπολη: Συναντήθηκε με τους δύο στρατιωτικούς ο Ν. Βούτσης – «Επιτακτική η αποφυλάκισή τους»

Συνάντηση διάρκειας άνω της μίας ώρας είχε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *