Μπαίνει τέλος στο ζήτημα του ραδιενεργού φωσφογύψου στο Σχιστό

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Μια ωρολογιακή βόμβα όπου από το 2006 απειλούσε το περιβάλλον του Πειραιά, απασφαλίστηκε μετά από οργανωμένες προσπάθειες του ΠΕΣΥΔΑΠ και της βουλευτή Σύριζα, Εύης Καρακώστα.

Η υπόθεση αφορά μεγάλες ποσότητες του ραδιενεργού υλικού φωσφογύψου, οι οποίες είχαν εναποτεθεί σε ένα παλιό νταμάρι στο όρος Αιγάλεω από το εργοστάσιο Λιπασμάτων και μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το έργο πήρε την σχετική άδεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης κάλυψή του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κ. Καρακώστα μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, για την αίσια κατάληξη του έργου, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την κωλυσιεργία των διοικητικών υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Νεότητας Σαλαμίνας

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» ύψους 460.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά

Συνεδριάζει τη ∆ευτέρα 4-12 στις 19.00το Συμβούλιο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά (στο Δημοτικό Κατάστημα  της  οδού Δραγάτση 1α), για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:  ΘΕΜΑ 1ον : Λήψη απόφασης για έγκριση ή µη άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας µουσικής σε κατάστηµα υγειονοµικού ενδιαφέροντος µε στοιχεία: IYAD JEHJAH –[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *