Μπαίνει τέλος στο ζήτημα του ραδιενεργού φωσφογύψου στο Σχιστό

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Μια ωρολογιακή βόμβα όπου από το 2006 απειλούσε το περιβάλλον του Πειραιά, απασφαλίστηκε μετά από οργανωμένες προσπάθειες του ΠΕΣΥΔΑΠ και της βουλευτή Σύριζα, Εύης Καρακώστα.

Η υπόθεση αφορά μεγάλες ποσότητες του ραδιενεργού υλικού φωσφογύψου, οι οποίες είχαν εναποτεθεί σε ένα παλιό νταμάρι στο όρος Αιγάλεω από το εργοστάσιο Λιπασμάτων και μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το έργο πήρε την σχετική άδεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης κάλυψή του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κ. Καρακώστα μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, για την αίσια κατάληξη του έργου, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την κωλυσιεργία των διοικητικών υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Η τήρηση του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ποσόστωση καταβολής 70 – 30 μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά. Ειδικότερα ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη[…]

Περισσότερα »

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α.

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης εξελέγη νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) κατά τη ειδική πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α. με σκοπό την εκλογή Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 13 του Π.Δ.75/2011. Κατά τη διαδικασία, στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία και σε σύνολο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *