Μπουκώρος: Στην πρώτη προκήρυξη για θέσεις γιατρών δεν υπήρξε ενδιαφέρον

Απορρίπτει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική διαχείριση του ΕΣΥ με φόντο την υγειονομική κρίση, ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» με τον Νίκο Μπαρδούνια, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι μέσα σε 8 μήνες αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ από 590 σε 1033, ενώ έγιναν 6.700 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

Υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής, είπε ότι στην πρώτη φάση που προκηρύχθηκαν θέσεις γιατρών δεν υπήρξε ενδιαφέρον, ενώ το υπουργείο Υγείας έφερε νέο νομοθετικό πλαίσιο για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης εντός 5μήνου αντί για 2 έτη που χρειαζόντουσαν αρχικά.

Εξαιτίας όμως γραφειοκρατικών προβλημάτων και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο – που μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση των προσλήψεων – η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θέλει να προχωρήσει σε 300 προσλήψεις, όχι με κατεπείγουσες διαδικασίες, αλλά με διαδικασίες που θα φανεί στην πράξη αν θα εφαρμοστούν, πρόσθεσε ο κ. Μπουκώρος.

Επιμέλεια Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουβέλης: Στοίχημα η ανάδειξη ευρωβουλευτή

Στοίχημα για τη ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε την εκλογή ευρωβουλευτών ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αναφερόμενος στις επικρίσεις Ψαριανού, παραδέχθηκε ότι δεν προβλέπονται διαγραφές βουλευτών από το καταστατικό του κόμματος.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας το πρωί στο Μέγκα, και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, χαρακτήρισε εκλογικό στοίχημα[…]

Περισσότερα »

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο Αλ. Τσίπρας υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων

«Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη συγγνώμης για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του, με το οποίο οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και για τα τέσσερα χρόνια υπερφορολόγησης, παρεμβάσεων στους θεσμούς και διάλυσης του κράτους». «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη και την κρίση των Ελλήνων», τόνισε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *