Μύδια με λεμόνι και κρασί… ένας μεζές κόντρα στην καραντίνα!

Νίκος Σηφάκης

Αν και κλεισμένοι στο σπίτι με αφορμή τον κοροναϊό, υπάρχει και μια πραγματικότητα που μας γεμίζει με αισιοδοξία: Οσονούπω καταφτάνει το καλοκαιράκι!

Και επειδή το ελληνικό καλοκαίρι είναι μεταξύ άλλων συνδεδεμένο με ένα απολαυστικό ουζάκι ή και παγωμένο λευκό κρασάκι, ο ιδανικός μεζές για να το συνοδεύσει, είναι τα μύδια.

Μην το σκεφτείτε, είναι πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο και ασφαλώς οικονομικό…

Υλικά

500 γραμμάρια μύδια αποφλοιωμένα

30 ml ελαιόλαδο

80 ml λευκό κρασί

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/5 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

40 ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού

5 ml χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μύδια.

Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον ζωμό και τον κόλιανδρο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Στο τέλος, βάζουμε το λεμόνι και λίγο λάδι και σερβίρουμε.

Βάζετε στα ποτήρια το ουζάκι ή το λευκό κρασάκι σας, τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας και… στην υγειά σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από χθες ισχύουν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ

Με περαιτέρω μειώσεις στα εφάπαξ των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κοινωνικών πόρων υπέρ του Tαμείου Νομικών και του ΤΣΜΕΔΕ, αλλά λύση στο πρόβλημα με την αναδρομική επιστροφή των ποσών του ΕΚΑΣ εισήλθαν στη Βουλή οι σωρηδόν τροπολογίες ώστε να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση της μνημονιακής συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Στο επίμαχο θέμα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *