Μυτιλήνη: Δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα από τους δήμους Αθηναίων και Πειραιά

Δυο σύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης που είναι επιφορτισμένος και με την αποκομιδή των απορριμμάτων από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, με πάνω από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες στέλνουν στη Μυτιλήνη, ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Πειραιά.

Τα οχήματα παραχωρήθηκαν με τη μορφή δανεισμού από τους παραπάνω Δήμους στο Δήμο Μυτιλήνης μετά από επαφές που είχε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης με τους δημάρχους Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Το όχημα από το Δήμο Αθηναίων έφθασε το πρωί της Πέμπτης στη Μυτιλήνη και παρελήφθη από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Μυτιλήνης Στρατή Δαγκλή. Το αντίστοιχο όχημα του Δήμου Πειραιά θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη αύριο Παρασκευή το πρωί.

«Πρόκειται για μια σημαντική βοήθεια στο Δήμο Μυτιλήνης, στην προσπάθεια που καταβάλουμε να καλύψουμε τις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, με δεδομένο ότι πέντε απορριμματοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω φθορών και παλαιότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στο αίτημα που είχα διατυπώσει για την παραχώρηση των δυο απορριμματοφόρων, καθώς και τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Νομού Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, για την συμβολή του στην κατεύθυνση αυτή.

Θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα καθημερινότητας και καθαριότητας, εξετάζοντας παράλληλα κάθε δυνατότητα για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων εκμεταλλευόμενοι κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ή ακόμη και με ίδιους πόρους, με στόχο την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας και την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Nέα δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας

Η Δημοτική Αρχή προσέθεσε νέα απογευματινά δρομολόγια στην γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας που εξυπηρετεί την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, με στόχο την καλύτερη δυνατή μετακίνηση των πολιτών. Τα απογευματινά δρομολόγια αφορούν στη διαδρομή «Καμίνια-Νοσοκομείο Μεταξά- Νοσοκομείο Τζάνειο», η οποία εξυπηρετεί μεταξύ άλλων, τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης. Τα δρομολόγια[…]

Περισσότερα »

Τάκης Αβραμίδης: Κατώτερο των περιστάσεων το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ και τις σημαντικές αλλαγές που θα επέλθουν στη λειτουργία των Δήμων, τοποθετήθηκε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά (ΚΑΝΑΛΙ-1), δημοτικός σύμβουλος, Τάκης Αβραμίδης. Ο κ. Αβραμίδης είναι μέλος της επιτροπής οικονομικών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ως εκ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *