Ν. Αναστασιάδης: Κακόβουλα και ψευδή τα δημοσιεύματα για τις χρυσές βίζες

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε  από δημοσίευμα στην “Καθημερινή Κύπρου”, το οποίο ενέπλεκε το όνομα του Προέδρου σχετικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, και το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας».  Εξαιτίας του δημοσιεύματος παραιτήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας, καταγγέλοντας πιέσεις για να ανασκευάσει τα όσα έγραψε.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης αναφέρει:

«Παρακολουθώ με θλίψη μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου, είτε με ψίθυρους είτε μέσα από ψευδή δημοσιεύματα.

Με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των ΜΜΕ αλλά και στην ελευθερία του λόγου απέφυγα, στη 40χρονη παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, την όποια άσκηση των νομικών μου δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας πως η εμπλοκή στα κοινά έχει ως συνεπακόλουθο και το αναφαίρετο δικαίωμα των ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους να με κρίνουν ή και να με επικρίνουν.

Η ανοχή, όμως, στην κριτική φαίνεται ότι έχει παρερμηνευτεί από κάποιους που ακόμα και με κακόβουλα και ψευδή δημοσιεύματα ή ψιθυρολογία θεωρούν πως προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο και στον λαό.

Μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, θα ήθελα να καλέσω τον φίλο δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα προέβαλε στην πρόσφατη αρθρογραφία του, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Ι. Κούσιος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για το θέμα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Παράσχο και την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, και ότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το όλο συμβάν αφήνει εκτεθειμένους τους κρατούντες και συγκεκριμένα το προεδρικό περιβάλλον, θέλουμε απλώς να υποδείξουμε ότι ο δημοσιογράφος τόσο με την επιστολή παραίτησής του όσο και με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Πολίτη, ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι πεπεισμένος πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανένας άλλος από το Προεδρικό Μέγαρο ή την Κυβέρνηση παρενέβη προς τους εκδότες της εφημερίδας.

Περαιτέρω, ο κ. Παράσχος δήλωσε “έχω γράψει απίστευτα πράγματα για τον Πρόεδρο κατά καιρούς, έχω γράψει άρθρο το 2018 με σκληρό τίτλο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος ούτε τηλεφώνησε ούτε απείλησε”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμιά περίπτωση δεν παρενέβη στο θέμα όπως καμιά παρέμβαση δεν έγινε από αξιωματούχο ή λειτουργό του Προεδρικού Μεγάρου.

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη 40χρονη πολιτική του διαδρομή εμπράκτως απέδειξε ότι αποδέχεται την κριτική του Τύπου, όσο σκληρή και αν είναι αυτή.

Αυτά για την αποκατάσταση των αληθών γεγονότων και την τοποθέτηση των πραγμάτων στη σωστή τους βάση».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σημαία» του Κινήματος Αλλαγής τα παιδιά εκτός βρεφονηπιακών

Σε «σημαία» τους μετατρέπουν στο Κίνημα Αλλαγής το γεγονός ότι 35.000 παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, κάτι για το οποίο φωτογραφίζουν την κυβέρνηση ως την απολύτως υπεύθυνη. Με την ανάγκη κανένα παιδί να μην μένει εκτός βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού, να αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στις προτάσεις που θα καταθέσει από[…]

Περισσότερα »

Πολιτικό σχέδιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής, βλέπουν στην Χαριλάου Τρικούπη

Το ‘όλον ΠΑΣΟΚ’ και όχι μόνο, ένωσε ο Κώστας Σημίτης, που δεχόμενος επίθεση, κατάφερε να συσπειρώσει δίπλα του σύσσωμη την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από το τηλεφώνημα που είχαν στο άκουσμα κιόλας του ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, με την Φώφη Γεννηματά, οι δύο τους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *