Ν.Δ.: Παράνομη η ακύρωση εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από τον Υπουργό Υγείας

Για αντιδημοκρατικές διαδικασίες καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ,βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου μετά την απόφαση του πρώτου να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών, με τα οποία η νέα διοίκηση έλαβε ποσοστό 62% και η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη 10%.

Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι η ακύρωση των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι «παράνομη» και δείχνει την «ολοκληρωτική αντίληψη» από την πλευρά του υπουργού, ενώ επισημαίνει πως «η πραξικοπηματική απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (3-3-2019) και να προαναγγείλει νέα εκλογική διαδικασία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου αλλά και όλων των δημοκρατών πολιτών της χώρας».

«Είναι προφανής ο πανικός που προκάλεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στον ΠΙΣ, κατά τις οποίες η νέα Διοίκηση έλαβε το συντριπτικό ποσοστό 62%, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που καταβαραθρώθηκε στο 10%», αναφέρει ο κ. Οικονόμου και κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα, αλλά κατέφυγε σε μεθοδεύσεις με σκοπό την αλλοίωση της δημοκρατικής βούλησης του ιατρικού σώματος».

Ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως«για τις ενστάσεις στις εκλογές, όμως, αποφαίνονται τα δικαστήρια, όχι οι υπουργοί -τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στις Δημοκρατίες» και προσθέτει ότι: «Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου «οι αντιδημοκρατικές πρακτικές των κυβερνώντων πολύ σύντομα θα λάβουν οριστικό τέλος, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν απειλητικά για αυτούς, αλλά λυτρωτικά για τους Έλληνες πολίτες».

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *