Ν. Δένδιας: Δημιουργία μίας… νέας γεωγραφίας κατανοήσεων

Στην δημιουργία μιας «νέας γεωγραφίας κατανοήσεων που διαπερνά τα παλιά στερεότυπα, που ανασχηματίζει τον χάρτη της περιοχής μας» αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τις εργασίες της Τριμερούς με τους ομολόγους του από Κύπρος και Ισραήλ, τονίζοντας πως αυτή η νέα «γεωγραφία» και η συνεργασία των τριών χωρών συνιστά μια «εγγύηση ασφάλειας».
Βέβαια, όπως είπε, η νέα αυτή συνάντηση έρχεται τη στιγμή που η Τουρκία επιδίδεται σε σειρά παράνομων ενεργειών τονίζοντας πως με αυτές φαίνεται πως επιχειρεί να «δυναμιτίσει οποιαδήποτε προοπτική εποικοδομητικού διαλόγου δεσμεύοντας παράνομα περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για παράνομες σεισμικές έρευνες ή προκαλώντας με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια».
Ο κ.Δένδιας έκανε λόγο για μια στρατηγική σχέση μεταξύ των τριών χωρών που δεν έχει βέβαια στόχο να στραφεί κατά καμίας άλλης αλλά μόνος γνώμονας είναι η προώθηση της ειρήνης και η ενίσχυση της ασφάλειας την περιοχή.
Συμπλήρωσε δε με νόημα πως αυτή η συνεργασία, τυγχάνει της ένθερμης υποστήριξης της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη Λαβρόφ, λέγοντας πως από τα πιο επίσημα χείλη «καταρρίφθηκε ο μύθος» ότι η Ρωσία αντιτίθεται στο ελληνικό δικαίωμα της μονομερούς επέκτασης στα 12νμ της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρα μας.
Σημειώνεται πως ο κ.Δένδιας είχε και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με του δύο υποργούς, κκ Γκάμπι Ασκενάζι και Νίκο Χρισουδουλίδη.
Newsroom, Κανάλι Ένα 90,4FM, Κατ.Πρίφτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *