Ν. Κεραμέως: Γυρίζουμε σελίδα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΣΕΕΚ), με τη συμμετοχή και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του αρμόδιου γενικού γραμματέα, Γιώργου Βούτσινου. Η πρώτη αυτή συνεδρίαση σηματοδοτεί, για το Υπουργείο Παιδείας, την ταχεία δρομολόγηση της υλοποίησης του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση, μέσω του οποίου προβλέπεται άμεση διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ώστε να καλυφθεί το χάσμα που παρατηρείται μεταξύ προσφοράς και ζήτησης σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.

«Γυρίζουμε σελίδα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη χώρα μας», ανέφερε σχετικά η κ. Κεραμέως. «Προχωρά η υλοποίηση του νόμου, γίνεται πράξη το όραμά μας, ώστε η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση να συνδεθεί με την πραγματική οικονομία, με τον πραγματικό κόσμο της εργασίας και από λύση ανάγκης να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής. Δίνουμε εναλλακτικές στους νέους μας, δημιουργούμε νέες αναπτυξιακές προοπτικές», δήλωσε.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ΕΕΚ θα δώσει ποιοτικές εναλλακτικές στους νέους και αναπτυξιακές προοπτικές για την Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι κύρια αποστολή του ΚΣΕΕΚ αποτελεί η παρακολούθηση των εξελίξεων και των μεταβολών της αγοράς εργασίας και η διατύπωση προτάσεων σχετικών με τη διαρκή προσαρμογή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης στις ανάγκες της, με τη μορφή εισηγήσεων προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι offshore Καρατζαφέρη, οι απειλές και οι βρόμικες φήμες περί αποκαλύψεων

Ουδείς πίστευε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα πέσει αμαχητί, αν και ουδεμία επί της ουσίας απάντηση ή διάψευση έχει δώσει, από την πρώτη αποκάλυψη της ύπαρξης των δύο off shore προς τις οποίες, κατά τη δικαστική έρευνα, εισέρρευσαν ποσά από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ωστόσο, το «απόστημα» Καρατζαφέρη που μοιάζει να[…]

Περισσότερα »

«Παιχνίδι με τη φωτιά» στην Ελλάδα… βλέπει η Γερμανία

Το σκηνικό που διαμορφώνει η επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα κυριαρχεί στα σχόλια του γερμανόφωνου τύπου. Οι αρθρογράφοι κάνουν λόγο για μεταρρυθμιστική κόπωση και στροφή των Ευρωπαίων προς ακραία κόμματα. Το σκηνικό πολιτικής αβεβαιότητας που διαμορφώνει στην Ελλάδα η επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή σχολιάζει η Südwest[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *