Ν. Μηταράκης: Μειωμένοι θα διατηρηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στο Β. Αιγαίο

Τη διαβεβαίωση πως «Η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές Φ.Π.Α. για το 2020 στα νησιά που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Χίου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μηταράκη «ο υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχίες των μελών και τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά τους, αναφορικά κυρίως με την ανάγκη στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων.

Ο υφυπουργός συμφώνησε πως είναι επιτακτικής σημασίας η πολιτεία να στηρίξει την τοπική οικονομία των νησιών μας τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδίως τα ακριτικά μας νησιά όπως η Χίος που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές».

Στη σχετική γραπτή του δήλωση ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα. Με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α το 2020.

Δήλωσα στην συνάντηση μου με την Ομοσπονδία ότι η κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τη νησιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα και στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, έμπορο και βιοτέχνη που εργάζεται και δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισχυρής τοπικής ταυτότητας. Είναι αδήριτη ανάγκη τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς αλλά και του δευτερογενούς τομέα, να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να δοθεί κίνητρο στους σημερινούς νέους να επενδύσουν στο μέλλον».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές «πάγωσαν» την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Στην αναμονή για μερικά 24ωρα βάζει το υπουργείο Οικονομικών την έκδοση του επταετούς ομολόγου. Αιτία η αναταραχή που έχει προκληθεί στις αγορές εξαιτίας της πτώσης που καταγράφουν τα χρηματιστήρια διεθνώς. Wall Street: Έκλεισε με δραματικές απώλειες τη Δευτέρα, κατέρρευσε ο Dow Jones. Αναταραχή στις διεθνείς αγορές Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε χαμηλό[…]

Περισσότερα »

Με… δεκάδα νομοσχεδίων επιχειρεί αλλαγή κλίματος η κυβέρνηση

Μετασχηματισμοί και συγχωνεύσεις εταιρειών, αλλαγές στην εποπτεία και δράσεις για τις «κόκκινες επιχειρήσεις» προωθούνται προς ψήφιση. Παιδεία, υγεία, συντάξεις και κοινωνικό μέρισμα συμπληρώνουν το πακέτο. Με ένα πακέτο δέκα νομοσχεδίων η κυβέρνηση ξεκινά τη φθινοπωρινή αντεπίθεση στη Βουλή, με στόχο να στείλει μήνυμα αλλαγής σελίδας. Τα νομοσχέδια θα έρχονται σε…[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *