Ν. Μπελαβίλας: Να ανακτήσει η πόλη την ιστορική σχέση της με το λιμάνι

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα, συναντήθηκαν με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Μπελαβίλα και τους δημοτικούς συμβούλους Πειραιά, Βάνα Μελά και Δημήτρη Γκερλέ.

Συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το πρώτο λιμάνι της χώρας, τις δυνατότητες ανάπτυξής του, την προώθηση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Σταθάκης στάθηκε ιδιαίτερα «στην ανάδειξη της δυναμικής του λιμανιού και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ελληνική ναυτιλία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής οικονομίας».

Ο κ. Μπελαβίλας υπογράμμισε την ανάγκη «να ανακτήσει η πόλη την ιστορική σχέση της με το λιμάνι, την οποία έχει χάσει τα τελευταία χρόνια. Μια σχέση οικονομικής και κοινωνικής ανταπόδοσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίγινα: Υποθαλάσσιος αγωγός σύνδεσης με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Ως ένα πολύ μεγάλο έργο για τα ελληνικά δεδομένα χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρρος την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, μετά την ομόφωνη έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο προϋπολογισμού[…]

Περισσότερα »

Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ παρουσία των νέων υπουργών

Πρόσκληση του Προέδρου Γ. Πατούλη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη, Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Νικόλαο Χριστοδουλάκη, Υγείας Αθανάσιο Δημόπουλο, Εργασίας, Δημήτρη Μουστάκα, Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη και Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα Πρόσκληση προκειμένου να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *