Ν. Παππάς: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το ΕΣΡ στον διαγωνισμό για τις άδειες

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν το ΕΣΡ στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μία μέρα αφότου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική προκήρυξη.

Οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά η δημοκρατία επιτάσσει ένας τόσο σπάνιος πόρος να δίνεται έναντι τιμήματος, σημείωσε, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Διευκρίνισε ακόμη ότι στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση, υπογραμμίζοντας ότι πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος.

«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο ΕΣΡ» επανέλαβε κλείνοντας ο κ. Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία σκόπιμη αμέλεια του πολιτικού συστήματος στην τήρηση κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με συνέπεια την ασυδοσία και την αναρχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Βουλή την Τετάρτη το Νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ που συναντά ισχυρές αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και υφυπουργοί ετοιμάζονται να υποδεχθούν στην Αθήνα την τρόικα. Για το θέμα της ΔΕΗ[…]

Περισσότερα »

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την ΑΕΠΙ

Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων «πέρασε» από την ολομέλεια της Βουλής η βουλευτική τροπολογία για την ΑΕΠΙ. Η τροπολογία έγινε νωρίτερα δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, που μίλησε για μια προσωρινή ρύθμιση μέχρι την ψήφιση του σχετικού νόμου. «Η ρύθμιση έρχεται να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *