Οι διογκωμένες κονσέρβες και η κακή συντήρηση ή παρασκευή προμαγειρεμένου φαγητού είναι επικίνδυνες για την υγεία μας καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της έκθεσης της τροφής σε διάφορους μικροοργανισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους ενδέχεται να δημιουργήσουν τοξίνη προκαλώντας βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, μιλώντας στο Κανάλι 1 και την Κωνσταντίνα Πετούση, με αφορμή τον θάνατο 46χρονης από αλλαντίαση.
Είναι μια σπάνια και σοβαρή παραλυτική νόσος, υπογράμμισε ο κ. Πλατανησιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπτώματα ενώ πρόσθεσε ότι η προστασίας μας επιτυγχάνεται μέσα από το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.