Ν. Σαντορινιός: Να δημοσιοποιηθεί το νέο Master Plan του ΟΛΠ

Αίτημα για κατάθεση στο Σώμα της Βουλής του νέου master plan του ΟΛΠ ΑΕ, ζητά με σχετικό έγγραφό του από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο τομεάρχης Οικονομίας καθώς και οι βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπειτα από την πολυδιαφημισμένη, δια στόματος υπουργού Ναυτιλίας αλλά και πρωθυπουργού, υποβολή ενός «νέου» master plan από πλευράς της COSCO, το οποίο και αφορά στις νέες επενδύσεις που σχεδιάζει η εταιρεία στο λιμάνι του Πειραιά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη δημοσίευση του εν λόγω σχεδίου και την άμεση έναρξη διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι σε αυτή τη διαδικασία, το κράτος οφείλει να μην απεμπολεί τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό του ρόλο με σκοπό την περιφρούρηση του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για το λιμάνι, οφείλουν να μην επηρεάζουν αρνητικά ή να αποσταθεροποιούν την ομαλή ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος τομεάρχης Ναυτιλίας, υπενθυμίζουν στην ηγεσία του υπουργείου, ότι αποτελεί σαφή όρο στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά η διαδικασία διαβούλευσης, τόσο με τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές των παραλιμένιων δήμων Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, όσο και με εμπλεκόμενους φορείς και σωματεία εργαζομένων, από τη στιγμή μάλιστα που στο νέο σχέδιο λέγεται ότι υπάρχουν καινούργιες επενδύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Του Νίκου Μπαρδούνια…. Τα «πρώτα της βήματα» κάνει από τις αρχές Απριλίου  μια νέα μεγάλη συμμαχία στον κλάδο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με πλοία  η οποία φέρει τον τίτλο  Ocean Network Express (ONE) και προέκυψε από την συνεργασία των ιαπωνικών εταιρειών Mitsui OSK Lines, Nippon Yusen Kaisha (NYK) και Kawasaki Kisen[…]

Περισσότερα »

Πώς θα κλείσει η συμφωνία στις 24 Μαΐου

Οι τελευταίες… «πινελιές» στο «πακέτο» των 5,4 δισ. και οι «τεχνικές» λεπτομέρειες του «κόφτη» δαπανών, απομένουν για να φτάσουν Αθήνα και δανειστές σε συμφωνία και εκταμίευση της δόσης. Προϋπόθεση για να φτάσει η ελληνική πλευρά στην… «πηγή» της εκταμίευσης, είναι να «κλειδώσει» μέσα στις επόμενες ημέρες το βασικό «πακέτο» με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *