N. Βλαχάκος: Οι Πειραιώτες είναι μαζί μας γιατί θέλουν κάτι καινούργιο για την πόλη μας

Την διαπίστωση ότι οι συστρατευμένοι Πειραιώτισσες και Πειραιώτες με τον συνδυασμό του αυξάνονται καθημερινά, εντυπωσιακά, πέρα από τα όρια της δεδηλωμένης υποστήριξης του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του και αυτό για το κόσμος του Πειραιά είναι διψασμένος  για κάτι καινούργιο που δεν έφερε ποτέ η απερχόμενη δημοτική αρχή, έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ» Νίκος Βλαχάκος, μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ FM 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο Ν. Βλαχάκος αφού εξέφρασε τη σιγουριά του για αναμέτρηση με τον κ. Μώραλη στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών, αποκάλυψε και για ποια θέματα του παραπονέθηκαν οι Πειραιώτες, από την πρώτη ημέρα που αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο τους.

Σημεία από την συνέντευξη του κ. Βλαχάκου στον Γ. Πρετεντέρη:

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από Πειραιώτες, οι οποίοι συστρατεύθηκαν μαζί μου στον συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο».

Επέλεξα αυτό τον τίτλο για το συνδυασμό γιατί έχω όραμα όπως οι περισσότεροι Πειραιώτες. Πρέπει να κάνουμε τον Πειραιά μας καλύτερο και πιο ανθρώπινο. Παλεύουμε για μια καλύτερη και ανθρώπινη πόλη. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Ομολογώ μέρα με την μέρα, πολλαπλασιάζεται το πλήθος των Πειραιωτών που μας αγκαλιάζει, πέρα από την κομματική ταυτότητά  μου να σας πω, πέρα δηλαδή από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας.

Νιώθω τον κόσμο να έρχεται περισσότερο κοντά μας και θέλει πραγματικά κάτι καινούργιο κάτι περισσότερο από αυτό που μέχρι σήμερα έχει γίνει για την πόλη μας.

Ναι, είμαι σίγουρος ότι στον β’ γύρο της κάλπης των δημοτικών εκλογών του Πειραιά θα είναι Μώραλης-Βλαχάκος.

Για τον κ. Μπελαβίλα που ρωτάτε, σας λέω ότι έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία αυτή τη στιγμή στην πόλη, αλλά δυστυχώς έχει υποστεί αυτή την συμπίεση, καθώς είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και δέχεται την αγανάκτηση του κόσμου.

Καθαριότητα και συγκοινωνιακό τα βασικότερα θέματα

Το βασικό θέμα που μας θέτουν οι πολίτες είναι η καθαριότητα. Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι το συγκοινωνιακό.

Η πόλη του Πειραιά έχει γίνει μια άναρχη πόλη με την έλευση του ΤΡΑΜ και τα έργα του ΜΕΤΡΟ, τα οποία είναι απαραίτητα. Το συγκοινωνιακό είναι το πώς μπορούμε να έχουμε καλύτερη αστυνόμευση. Σε συνδυασμό με καθορισμένες προγραμματικές κατευθύνσεις σε συνεργασία της Τροχαίας, του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπει μια τάξη στην πόλη. Ο Πειραιάς έχει επηρεαστεί αφάνταστα.

Μπορεί ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να βελτιώσουν τις μονοδρομήσεις. Ξέρετε ο Πειραιάς έχει πρόβλημα μεγάλο αυτή την στιγμή, καθώς σχεδιάστηκε και αποδέχτηκε η Δημοτική Αρχή να έρθει το ΤΡΑΜ στην πόλη μας.

Χαώδης η κατάσταση στους δρόμους του Πειραιά

Όταν ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια έκανα μια ερώτηση σε 10 ανθρώπους. Το πρώτο πρόβλημα, οι 6 στους 10 ήταν που παραπονέθηκαν, όταν θα βγουν από το σπίτι τι θα αντιμετωπίσουν!

Τα 6 άτομα μου απάντησαν “τι ώρα και πώς θα φτάσω στην δουλειά μου και πώς θα πάω το παιδί μου στο σχολείο”.

Είναι ζήτημα μεγάλο βεβαίως και η υπομονή με την οποία πρέπει να οπλιστεί ο Πειραιώτης όταν κάθεται στο τιμόνι για να μετακινηθεί μέσα στην πόλη του!

Αλλά και η κίνηση στο λιμάνι είναι τρομακτική! Φτάνει, πρέπει να δοθεί μια λύση πια!..».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

335 χιλ. στον Δ. Άνδρου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 335.433 ευρώ στον δήμο Άνδρου, Νομού Κυκλάδων, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του προς τρίτους. Το ποσό δίνεται με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων  υποχρεώσεων» που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών[…]

Περισσότερα »

21 Δήμοι στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 (16-22 Σεπτεμβρίου) πλησιάζει και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ως εθνικός συντονιστής, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήδη στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου έχουν εγγραφεί 21 Δήμοι ενώ οργανώνονται πολλές ακόμα εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *