ΠτΔ: Να εκπληρώσουν οι εταίροι τις υποχρεώσεις τους

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικά και αμετάκλητα διότι η ίδια δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός αυτής, με τον ίδιο τρόπο που δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα ως σταθερό και αναπόσπαστο μέλος της»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του “CONCORDIA EUROPE SUMMIT”.

Πιο αναλυτικός στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, «αναμένει όμως η Χώρα μου, ιδίως τώρα που είναι έτοιμη να υπερβεί την κρίση, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, την Αλληλεγγύη των Εταίρων της και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων, αφού η αρχή pacta sunt servanda είναι θεμελιώδης ευρωπαϊκή αρχή, της οποίας η συνεπής εφαρμογή είναι προϋπόθεση της διατήρησης της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλωστε, για να παραφράσω τον Τζωρτζ Όργουελ, δεν υπάρχουν κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που- είναι λιγότερο- ίσα σε σύγκριση με άλλα, όσον αφορά την συμπεριφορά που οφείλει να τους επιφυλαχθεί με βάση τις καταστατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Αυτή την αυτονόητη μεταξύ Εταίρων συμπεριφορά αλληλεγγύης, που δεν ενέχει κανένα στοιχείο υπερβολικής αξίωσης εκ μέρους μας, δικαιούμεθα λοιπόν σήμερα από τους Εταίρους μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την απλή αναλογική σκέφτεται σοβαρά ο Αλέξης Τσίπρας

Την καθιέρωση της απλής αναλογικής για πρώτη φορά ως εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα σκέφτεται σοβαρά ο Αλέξης Τσίπρας! Η απόφαση δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά είναι μέσα στις σκέψεις που εκφράζει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός σε συνομιλητές του. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε οριστική θέση. Αυτό[…]

Περισσότερα »

“Προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια οι δηλώσεις του Γ. Γιακουμάτου”

«Απαράδεκτες», «προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και «εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις «ομοφοβικές» δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γ. Γιακουμάτου, καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε δημοκρατικό κόμμα να πάρει θέση, και τη ΝΔ να καταδικάσει τις «μισαλλόδοξες» δηλώσεις του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *