Να φοβάσαι το… επτά!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Υπάρχει μια άποψη πως κάθε επτά χρόνια συμβαίνουν δραστικές αλλαγές στη ζωή μας.

Στα επτά μπαίνουμε στο Δημοτικό, στα 14 στην εφηβεία, στα 21 ενηλικιωνόμαστε, στα 28 ψάχνουμε για έναν σταθερό σύντροφο, επίσης στρωνόμαστε στη δουλειά, στα 35 οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται να κάνουν παιδί!
Πρόληψη για τον αριθμό επτά και τα παράγωγα του;
Για κάθε ενδεχόμενο πάρτε τα μέτρα σας!

Η δυναμικότητα του επτάψυχου επτά

Επτά είναι τα θαύματα του κόσμου. Επτά ήταν οι πληγές του Φαράω αλλά και οι σοφοί της Ελλάδος όπως και τα μυστήρια στην εκκλησία! Επτά κεφάλια είχε η Λερναία Υδρα, επτά τόνους έχει η μουσική κλίμακα, επτά χορδές είχε η λύρα του Απόλλωνα, επτά είναι τα νησιά του Ιονίου, επτά εβδομάδες έχει η μεγάλη Τεσσαρακοστή και επτά είναι τα χρώματα της ίριδας!

Υπάρχει και …συνέχεια: Επτά παχιές και επτά ισχνές αγελάδες είδε στο όνειρο του ο Φαραώ, οι οποίες προανήγγειλαν επτά χρόνια ευφορίας και επτά χρόνια μαύρης συμφοράς! Επτά έφηβοι και επτά παρθένες στέλνονταν στον Μινώταυρο της Κρήτης. Επτά δώματα είχε ο Πύργος των Γλωσσών στην Βαβυλώνα. Επτά πύλες και επτά πύργους είχαν οι Θήβες, επτά ήταν και οι …επί Θήβας! Επτά λόφους έχουν Ρώμη και Κωνσταντινούπολη. Επτά στόμια έχει ο Νείλος, επτά είναι τα θανάσιμα αμαρτήματα, επτά ψυχές λένε πως έχει και η γάτα!

Επτά χρόνια φαγούρα

Ο αριθμός επτά, είναι επόμενο να “παίζει” και στον έρωτα. Σας θυμίζουμε την ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ με την Μέριλιν Μονρόε “Επτά χρόνια φαγούρα” έργο με vintage γοητεία μιας άλλης εποχής, όπου ένας πιστός και αφοσιωμένος σύζυγος μετα από επτά χρόνια συζυγικής ζωής αποφασίζει ν΄απατήσει τη γυναίκα του!

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η συμπλήρωση επτά χρόνων σε μια σχέση, σημαίνει το κλείσιμο ενός κύκλου όπου τα όνειρα που στο μεταξύ έκανε το ζευγάρι, θα πρέπει κατα κάποιο τρόπο να έχουν πραγματοποιηθεί, διαφορετικά κάπου και οι δυο μέσα τους, θα αναρωτιούνται, αν τελικά αξίζει να συνεχίσουν τον δεσμό τους.

Αλλωστε, στα επτά χρόνια μιας σχέσης, έρχεται η στιγμή που αποφασίζεις αν θα τη συνεχίσεις με έναν γάμο, η αν θα την τερματίσεις, γιατί ακόμα κι αν ο δεσμός δίνει νόημα στη ζωή σου, συνήθως “τρίζει” και “φαγουρίζει” λες και όλα τα υπόλοιπα χρόνια κατάπινε λογική και ευαισθησία για να βγάλει την απογοήτευση του μαζεμένη στην έβδομη επέτειο του!
Αν δεν θέλεις λοιπόν να ξεσπιτωθείς και να γυρίζεις ξέμπαρκος τα βράδια γαντζωμένος στους “σεταρισμένους” φίλους σου, θα πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου και να φροντίσεις για την ανανέωση του δεσμού σου.

Το μήνυμα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι: Μην επαναπαύεσαι, που σημαίνει: Ανανέωση.
Οχι μόνο της ίδιας της σχέσης, αλλά και των δυο που την ζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2015 μπαίνει με πολλά σύννεφα επάνω από το κεφάλι μας

του Δημήτρη Μάρδα… Με 317 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος to 2014, με άμεσες ανάγκες για εξόφληση παλιότερων εκδοθέντων ομολόγων και με ένα σύνολο μνημονιακών εκκρεμοτήτων, η συζήτηση των οποίων μετατέθηκε στο άμεσο μέλλον, η χώρα πορεύεται στις εκλογές.   Η εικόνα αυτή συμπληρώνεται με το υπέρογκο ποσό 72 δις περίπου ευρώ,[…]

Περισσότερα »

Ο κίνδυνος να μείνει το 2015 και τον καινούριο χρόνο

Του Χάρη Παυλίδη… Μετά από έξι συναπτές εκπνοές ετών, από τότε που διαγνώσθηκε επισήμως η χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες δεν… εξέπνευσαν. Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες κι ενώ αρχίζει να μετράει αντίστροφα η έλευση του καινούριου χρόνου, ως εκ θαύματος, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Βεβαίως δεν τραβά προς τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *