“Να περάσουμε στα παιδιά ότι το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι”

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζει την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με σειρά εκδηλώσεων στο Άλσος Βώκου και στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στην πλατεία έναντι του Κρατικού Νοσοκομείου.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος με δύο δράσεις. Η πρώτη δράση θα είναι στο Άλσος του Βώκου στις 10:30 το πρωί, όπου θα πάμε όλοι μαζί για να καθαρίσουμε, να φυτέψουμε, να εξωραΐσουμε, μαζί με τα παιδιά, με τους προσκόπους, ενώ έχουμε στείλει πρόσκληση σε όλα τα σχολεία και τους εθελοντές μας ώστε να ομορφύνουμε αυτό το άλσος που έχουμε στην πόλη μας”, δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Μαρία Αραβαντινού.

“Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα πάμε στην πλατεία του Κρατικού Νοσοκομείου, όπου έχουμε τοποθετήσει ένα σπιτάκι ανταποδοτική ανακύκλωσης. Εκεί θα έχουμε χάπενινγκ, με τα παιδιά να φέρνουν τις συσκευασίες τους για ανακύκλωση και με τα κουπόνια τους θα συμμετέχουν στην κλήρωση για να πάρουν δώρα”, πρόσθεσε η κυρία Αραβαντινού.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη τόνισε ότι “σκοπός των δραστηριοτήτων είναι να περαστεί στο μυαλό των παιδιών το μήνυμα ότι καλό είναι να προσέχουμε το περιβάλλον γιατί το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτοιμο το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την επόμενη εβομάδα ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αναμένεται να κατατεθεί για διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 άρθρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, θα κατατεθεί σε σύντομο[…]

Περισσότερα »

Από τον Πειραιά άρχισε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος στα σχολεία

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Την έναρξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος στα σχολεία, στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, κήρυξε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *