“Να περάσουμε στα παιδιά ότι το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι”

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζει την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με σειρά εκδηλώσεων στο Άλσος Βώκου και στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στην πλατεία έναντι του Κρατικού Νοσοκομείου.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος με δύο δράσεις. Η πρώτη δράση θα είναι στο Άλσος του Βώκου στις 10:30 το πρωί, όπου θα πάμε όλοι μαζί για να καθαρίσουμε, να φυτέψουμε, να εξωραΐσουμε, μαζί με τα παιδιά, με τους προσκόπους, ενώ έχουμε στείλει πρόσκληση σε όλα τα σχολεία και τους εθελοντές μας ώστε να ομορφύνουμε αυτό το άλσος που έχουμε στην πόλη μας”, δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Μαρία Αραβαντινού.

“Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα πάμε στην πλατεία του Κρατικού Νοσοκομείου, όπου έχουμε τοποθετήσει ένα σπιτάκι ανταποδοτική ανακύκλωσης. Εκεί θα έχουμε χάπενινγκ, με τα παιδιά να φέρνουν τις συσκευασίες τους για ανακύκλωση και με τα κουπόνια τους θα συμμετέχουν στην κλήρωση για να πάρουν δώρα”, πρόσθεσε η κυρία Αραβαντινού.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη τόνισε ότι “σκοπός των δραστηριοτήτων είναι να περαστεί στο μυαλό των παιδιών το μήνυμα ότι καλό είναι να προσέχουμε το περιβάλλον γιατί το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μώραλης: Η καθαριότητα είναι ο καθρέφτης της πόλης

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Παρουσία του δημάρχου Πειραιά και πολιτικών προσώπων της πόλης έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργατοϋπαλλήλων καθαρισμού του Δήμου. Ο κ. Μώραλης έδωσε συγχαρητήρια στους υπαλλήλους καθώς διατηρούν την πόλη καθαρή έχοντας ελλειπή μέσα. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί διατηρείται την πόλη καθαρή,[…]

Περισσότερα »

Συνεδρίασε η Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενδυνάμωσης των εργασιών των θεματικών επιτροπών της ΚΕΔΕ ενόψει του ετήσιου Συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1 έως 3 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη,  συνεδρίασε η Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, υπό την προεδρία του Γ.Πατούλη. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *