“Να περάσουμε στα παιδιά ότι το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι”

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζει την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με σειρά εκδηλώσεων στο Άλσος Βώκου και στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στην πλατεία έναντι του Κρατικού Νοσοκομείου.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος με δύο δράσεις. Η πρώτη δράση θα είναι στο Άλσος του Βώκου στις 10:30 το πρωί, όπου θα πάμε όλοι μαζί για να καθαρίσουμε, να φυτέψουμε, να εξωραΐσουμε, μαζί με τα παιδιά, με τους προσκόπους, ενώ έχουμε στείλει πρόσκληση σε όλα τα σχολεία και τους εθελοντές μας ώστε να ομορφύνουμε αυτό το άλσος που έχουμε στην πόλη μας”, δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Μαρία Αραβαντινού.

“Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα πάμε στην πλατεία του Κρατικού Νοσοκομείου, όπου έχουμε τοποθετήσει ένα σπιτάκι ανταποδοτική ανακύκλωσης. Εκεί θα έχουμε χάπενινγκ, με τα παιδιά να φέρνουν τις συσκευασίες τους για ανακύκλωση και με τα κουπόνια τους θα συμμετέχουν στην κλήρωση για να πάρουν δώρα”, πρόσθεσε η κυρία Αραβαντινού.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη τόνισε ότι “σκοπός των δραστηριοτήτων είναι να περαστεί στο μυαλό των παιδιών το μήνυμα ότι καλό είναι να προσέχουμε το περιβάλλον γιατί το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους Πειραιά και Αθήνας

Τους υποψήφιους για την περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αθηναίων και Πειραιά ανακοίνωσε το ΚΚΕ.Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, για την Περιφέρεια Αττικής υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, 41 χρονών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2014. Για το δήμο της[…]

Περισσότερα »

Αυλαία την Παρασκευή για το Poros Arts Festival

Της Γιώτας Φλώρου… Ξεκινά την Παρασκευή 8 Ιουλίου, με κεντρικό σύνθημα «Ένα νησί, μια γιορτή», το PorosArtsFestival, το οποίο πραγματοποιείται για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. «Το φεστιβάλ ξεκίνησε με πρωτοβουλία εθελοντών και τοπικών συλλόγων. Πλέον, το φεστιβάλ αγκαλιάστηκε και από τον δήμο. Το βασικό του χαρακτηριστικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *