Να στηριχθεί απ όλα τα κόμματα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ζητά το Ποτάμι

Σε στήριξη του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος, καλεί το Ποτάμι. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου της χώρας με σύνεση, ρεαλισμό και υπερβαίνοντας την ολέθρια αντίληψη περί πολιτικού κόστους να στηρίξουν την προσπάθεια του προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων αρχηγών της Μεγαλονήσου. Άλλωστε πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι ότι η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάς συμπαρίσταται».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, το Κυπριακό πρέπει να λυθεί τώρα στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας. «Κάθε καθυστέρηση και πολύ περισσότερο ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε περαιτέρω εδραίωση της de facto διχοτόμησης ενώ και οι διεθνείς συσχετισμοί με την ανάληψη της διοίκησης Τραμπ θα επιδεινωθούν. Στηρίζουμε, λοιπόν, την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει την προσπάθεια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί», τονίζει και αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αναφέρεροντας ότι “δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ορισμένες παρεμβάσεις του λειτούργησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην μετά – ΣΥΡΙΖΑ εποχή και ένα κουίζ μέτριας δυσκολίας για το 31,5%

Του Γιώργου Λακόπουλου Κουΐζ μέτριας δυσκολίας: Τι ήταν το 31,5% που πήρε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ; Α: το «κύκνειο άσμα» του. Β: μαζική προσχώρηση του λαού στην Αριστερά,. Γ: εντολή στον Τσίπρα για νέο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης. Δ: δεν γνωρίζω δεν απαντώ. Μην το ψάχνετε: η σωστή απάντηση είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *